Klik venligst
FÖRSLÖV 2023-04-27 KL. 13:00

Ingmar i Förslöv öppnar upp för Litteraturrundan

Av Peter Jakobsson

Ingmar i Förslöv öppnar upp för Litteraturrundan
Ingmar Simonsson i Förslöv öppnar upp och välkomnar besökare under Litteraturrundan den 6 och 7 maj. Foto: Peter Jakobsson

Helgen 6-7 maj är det dags för Litteraturrundan i Skåne. Den första Litteraturrundan hölls i april 2013 och i år firas det 10-årsjubileum. Varje år har rundorna hållits men under corona var de på hösten och en blev helt digital. Nu är de tillbaka på den ursprungliga tiden första helgen i maj.

En som är med på rundan för tredje gången är Ingmar Simonsson i Förslöv. Han har ett eget litet bokförlag, Themis förlag, med ett 80-tal titlar. Under Litteraturrundan bjuder han in till läsning och diskussioner om böckerna.
– Förra året var det lite dåligt med besökare, många var fortfarande rädda för pandemin men nu kan vi vara normala med varandra igen. Jag hoppas att fler kommer denna gång, säger Ingmar Simonsson.

Han håller öppet mellan 11 och 17 både på lördagen och söndagen. Klockan 14 båda dagarna kommer han presentera vårens nya barnbok.
– Den heter ”Tjia och Tockes Trandansinbjudan” och har 27 bildsidor. Den kom från tryck för bara en månad sedan, berättar Ingmar.

I Ingmars portfölj av böcker finns bland annat konstböcker, poesi, musikböcker, barnböcker och annat.
– Jag har flera böcker med anknytning till Skåne, som berättaren Fritiof Nilsson Piraten och inte minst den om Norrvikens Trädgårdar. Den gjordes som en hyllning till Abelins gärning och börjar med några av hans egna texter om de olika trädgårdarna i anläggningen, förklarar Ingmar.

Under rundans öppettider får man gärna titta in hos Ingmar, slå sig ner och läsa lite i fåtöljerna inne eller ute i trädgården om vädret tillåter.
– Jag svarar och pratar gärna om alla böcker jag har i portföljen, säger Ingmar som välkomnar alla litteraturintresserade under rundan.

Ingmar Simonsson och hans förlag Themis finns på Ekvägen 11 i Förslöv.