Klik venligst
FÖRSLÖV 2024-04-10 KL. 14:00

Karin tolkar Edit Piaf i Förslöv

Av Peter Jakobsson

I föreställningen Piaf & Jag får publiken uppleva några av de viktigaste händelserna och sångerna i Edith Piafs liv, samtidigt som skådespelaren Karin Grönberg avslöjar sin personliga relation till Piaf.

Karin tolkar Edit Piaf i Förslöv
Karin Grönberg i föreställningen PIAF & JAG som hon spelat i över ett decennium. Den 19 april spelar hon i förslövs bygdegård. Foto: Per Helgosson

Känslorna sprudlar och franskan yr i denna föreställning om sångerskan som kom att bli en fransk symbol. Skådespelaren och sångaren Karin Grönberg har en särskild passion till Frankrike och den franska kulturen. Hon har vistats i landet sedan hon var fem år gammal och idén till föreställningen fick Karin som sextonåring. Föreställningen hade premiär när Karin var arton år och den slutar aldrig utvecklas. I över ett decennium har den kritikerrosade föreställningen nu spelats. Nu är Karin 32 år gammal och har ännu fler livserfarenheter och utbildningar i ryggen som tas med in i föreställningen.

– Edith Piafs sånger har inget utgångsdatum eller åldersgräns. Lika mycket som Edith Piafs levnadsöde berör till tårar, visar Edith med sitt liv, på en passion och en livsglädje som inspirerar varje människa att aldrig ge upp, säger Karin.

Den 19 april gästar föreställningen PIAF & JAG Båstads Riksteaterförening och klockan 19 sätter det i gång i Förslövs bygdegård. Biljetter finns via Tickster, på Bjäre Bokhandel eller på plats i bygdegården en timme före föreställningen.