Klik venligst
FÖRSLÖV 2022-04-11 KL. 12:00

Nu växer 32 nya bostäder fram i Förslöv

Av Peter Jakobsson

Längst in på Langetoftsvägen i Förslöv byggs det för fullt. Det är bostadsutvecklaren Nordr som uppför bostadsrätter fördelade på fem huskroppar med totalt 32 radhusenheter. På torsdagen togs ett första spadtag för att uppmärksamma byggstarten.

Nu växer 32 nya bostäder fram i Förslöv
Spadtaget togs av Jesper Jeppsson från Nordr, Jonas Karlsson arbetschef från PEAB, kommunstyrelsens ordförande Johan Olsson Swanstein och Fredrik Arnason som har köpt bostad i projektet. Foto: Peter Jakobsson

– Eftersom det varit pandemi kunde vi inte ta första spadtaget tillsammans med alla inblandade tidigare. Nu kanske det är det hundratusende spadtaget, men ändå ett avstamp i projektet, säger Jesper Jeppsson som är projektutvecklare på Nordr.

På plats till spadtaget och med vanan inne var kommunstyrelsens ordförande Johan Olsson Swanstein.
– Det är kul att vara tillbaka i Förslöv och få se ytterligare ett bostadsprojekt komma i gång. För bara någon vecka sedan tog vi spadtag för ett projekt alldeles intill detta. Förslöv växer och är en väldigt trevlig del av vår kommun som passar bra för folk i alla åldrar att bo i, säger han.

Fredrik Arnason har redan köpt bostad i Förslövs Ängar och deltog i spadtaget.
– Vi hoppas nu att det blir klart till februari 2023 som det är sagt, säger Fredrik.

Han kommer flytta in i ett av radhusen tillsammans med frun Caroline och deras barn.
– Vi letade efter hus och körde omkring i området när vi såg skylten som stod här innan bygget började. Sen tog det bara en vecka innan vi hade slagit till. Det ligger nära skola, förskola, affär med mera. Dessutom var priset lagom för oss, säger Fredrik.


Caroline och Fredrik Arnason i farstun på vad som kommer bli deras hem i februari 2023 när bostäderna är färdigbyggda. Foto: Peter Jakobsson


Nästan hälften av bostäderna i projektet är i dagsläget sålda.
– Vi har sålt 14 av 32 och har 2 försäljningar på gång. Det är bra intresse och många som hör av sig så vi tror fler blir sålda inom kort, förklarar Jesper Jeppson på Nordr.

De som köper bostäder nu tidigt i processen kan vara med och påverka både planlösning och val av färger och material.
– Vi har två olika stilar som man kan välja mellan. En heter Ljus och heter Varm, berättar Jesper.

Vissa projekt där det byggs bostadsområden delas upp i olika byggetapper men inte här.
– Vi bygger allt på en gång. Det är för litet för att dela upp i etapper tyckte vi. Dessutom kommer det bli trevligare för de som flyttar in att allt är klart, säger Jesper


Området ligger centralt i Förslöv med närhet till skola, förskola, vårdcentral, leklpats och matbutik. Foto: Nordr


Nu börjar plattorna till husen bli klara och resning av formar för stommar är på gång, så snart kommer det börja växa på höjden. Men det finns utmaningar med bygget.
– Det är ganska kuperat där vi bygger men det är också det som bidrar till områdets kvalitet med böljande landskapet och fin utsikt, förklarar Jesper.