Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
FÖRSLÖV 2021-06-11 KL. 06:38

Säljstart i Förslöv för seniorbostäder

Nu startar Riksbyggen försäljningen i Bonum Brf Förslövs ängar som består av 45 seniorbostäder i storlekarna 2-4 rum och kök. Inflyttningen är planerad till hösten/vintern 2023.

Säljstart i Förslöv för seniorbostäder

– Det finns ett stort behov av fler seniorbostäder i Båstads kommun och detta blir den tredje bostadsrättsföreningen som Riksbyggen uppför i kommunen. Med fler seniorbostäder öppnas möjligheten för äldre att bo kvar i området när villan blir för arbetskrävande. Samtidigt frigörs fler villor där barnfamiljer kan flytta in, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

De två tidigare Bonum-föreningarna i Båstad har båda sålt slut under kort tid. I Förslöv finns en majoritet av villor och i kombination med en åldrande befolkning finns ett stort behov av fler bostäder anpassade för äldre.
– Vi är oss stolta över att nu kunna erbjuda ett seniorboende på Hallandsåsens sydvästra sluttning. Läget är fantastiskt fint och på gångavstånd finns mataffärer, restauranger, bageri, postombud och vårdcentral. Samtidigt är det nära till naturen och Skåneleden, säger Kristin van der Reep, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad.

De 45 seniorbostadsrätterna byggs i storlekarna 38-100 kvadratmeter fördelat på tre huskroppar. Husen omsluter en mysig innergård med gemensamhetslokal och gästlägenhet.
– Det finns bland annat grillplatser omgärdade av en kryddträdgård, bärbuskar och fruktträd där olika generationer kan mötas och lära känna varandra, berättar Kristin van der Reep.

I området kommer det att bland annat att finnas öppna dagvattenlösningar, odlingsplatser, trädgårdslund och stora gröna gårdar vilka bidrar till riklig biologisk mångfald. Det planeras även för laddstolpar för elbilar och på taken kommer det att installeras solpaneler.