Klik venligst
FÖRSLÖV 2022-09-23 KL. 06:00

Utegymmet i Förslöv tas bort

Av Carina Nilsson

Utegymmet i Förslöv kommer att rivas nästa vecka efter att gymmet har utsatts för skadegörelse flera gånger.

– Skadegörelsen har eskalerat och nu fanns det en stor risk att folk skadar sig, så vi beslutade att gymmet ska bort, säger fritidschef Magnus Andersson på Båstads kommun.

Utegymmet i Förslöv tas bort
Utegymmet i Förslöv stängs efter upprepad skadegörelse. Foto: Jenica Paulsson

Utegymmet i Förslöv sattes upp för ett antal år sedan och har länge varit utsatt för skadegörelse.

– Placeringen i en skogsdunge bakom skolan har inte varit den bästa. Det ligger lite undanskymt och det finns ingen bra belysning. Det har varit skadegörelse flera gånger förut, men nu senast har man förstört så mycket att det finns en uppenbar risk att folk skär sig om man använder gymmet. Man kan inte heller lappa och laga hur många gånger som helst, säger Magnus Andersson.

Personal från kommunens gatu- och parkavdelning kommer att riva anläggningen i början av nästa vecka.

– Finns det saker som går att ta tillvara på kommer de såklart att göra det. Planen är också att Förslöv ska få ett nytt utegym så småningom. Då kommer vi att tänka mycket mer på val av placering så att det blir en plats där det är människor i rörelse. Det behöver också finnas bra belysning och det ska vara tillgängligt för alla, även dem med rullstol och rullator till exempel, säger Magnus Andersson och fortsätter:

– Det är så klart jättetråkigt att vi behöver ta bort det nuvarande utegymmet men det kan förhoppningsvis bli bättre på sikt.

Kommunens plan är att sätta upp ett utegym varje år. Närmast på tur är Östra Karup som kommer att få sitt under hösten eller i början av nästa år. Därefter blir troligtvis Grevie som får ett utegym.

– Det kommer att dröja i alla fall ett par år innan det kommer ett nytt utegym i Förslöv. Men vi tycker att det är väldigt viktigt att de finns och att alla kommunens invånare har tillgång till fysisk rörelse. Träning ute i naturen har ökat och det är också en träningsform som inte behöver kosta något, säger Magnus Andersson.