Förra säsongen slutade med en tredjeplats och inför den kommande upplagan av division 4 norra Skåne har Förslövs IFs nye tränare Erik Lilja en hyfsat klar bild av varthän han och laget vill: – Vi ska bli bättre än den senaste säsongen och slåss om tätplatserna.

När Erik Liljas moderklubb, Förslövs IF, ringde och frågade om han ville bli tränare för klubbens herrseniorlag tackade han först nej.
– Men när jag funderat ett tag insåg jag hur mycket jag saknat tränarsysslan, så jag ringde tillbaka och frågade om uppdraget fortfarande var ledigt. Tränaruppdraget fanns kvar och nu ansvarar Erik för det röd-vita herrlaget i division 4 norra Skåne. Detta tillsammans med Eriks egen spelarkarriär i Munka Ljungbys andralag i division 2 gör att det mesta i herr Liljas liv kretsar kring innebandyn.
– Det funkar fint, jag kan ju själv bestämma på vilka tider Förslöv ska träna, skrattar Erik Lilja.

Förslövs IF var under ett antal år en väletablerad innebandyförening i division 2. Men när laget föll ner i division 3 valde föreningen av en mängd orsaker att ta klivet ända ner i division 4 och starta om sitt herrlag i innebandy. Förra säsongen slutade med en tredjeplats och enligt förslövstränaren finns förutsättningar för att laget ska kunna bli bättre placerade kommande säsong.
– Vi i laget har inte satt nån exakt målsättning än och även om det viktigaste för oss är att ha roligt så spelar man ju trots allt för att vinna, resonerar Erik Lilja.

Än så länge är det försäsong för Lilja och hans innebandytrupp och några extra träningsveckor innan serien drar igång hade han inte tackat nej till. Många i Förslövs trupp är också fotbollsspelare och både i början och i slutet av innebandysäsongen krockar de båda idrotternas seriespel.
– Ja, det stökar till det en aning för jag är inte alltid säker på vilka spelare jag har att tillgå, berättar Erik. Om något av fotbollslagen ska kvalspela så händer det att dessa matcher krockar med innebandyns inledande omgångar och kan därmed göra att vissa spelare inte är tillgängliga, ibland med nån knapp veckas framförhållning, men det är som det är, ler Erik Lilja. Så här långt har vi varit gott om folk på våra träningar och vi kommer att få ihop ett slagkraftigt lag.

Tredjeplatsen från förra säsongen ska alltså förbättras, men en rad lag kommer att göra sitt bästa för att stoppa Förslöv från att ta hem division 4-serien.
– Det kommer att bli tätt och jag själv tror på en kvartett av lag som kan slåss i toppen, förutspår Erik Lilja. Röke har ett nytt andralag som ser spännande ut, men även Wilands, Osby och Ekeby kommer att bli tuffa motståndare.

Men de tippade topplagen kommer också att få bekänna färg när dom kommer till idrottshallen i Förslöv där de röd-vita hemmagrabbarna brukar ha bra stöd.
– Ja, vi hoppas att Förslövsborna fortsätter att stötta oss i vår hemmahall, för det betyder så mycket, allt blir mycket roligare och lättare med publikens support, konstaterar Erik Lilja.

TEXT & FOTO: Roger Bengtsson