Framtiden är oviss men sluta inte leva

Berätta för oss hur ni drabbas och sluta inte leva och konsumera.

409

Hur detta coronaviruset kommer påverka Båstad som turistkommun kan nog ingen veta i nuläget. För våra turistnäringar som har mycket utländska gäster är krisen redan ett faktum. Tennis, padel och kammarmusik med mer som ska gästas av utländska utövare är väldigt osäkert hur det blir med.

Så länge Folkhälsomyndigheten tillåter friska personer att röra sig fritt i samhället är nu behovet av att stötta lokal handel större än någonsin. Vi vill ju ha kvar våra butiker och restauranger när krisen är över.

Som tur är har vi inte storstadens problem med att vi bor för tätt inpå varandra och så länge vi får kan vi ta promenader och njuta av Bjäres natur för oss själva eller i små grupper och inte riskera att sprida smittan vidare.

Att ta en hajk runt Hovs Hallar, eller på andra natursköna stråk, är helt säkert så länge man inte kommer för nära andra personer eller slickar på en sten som någon smittad nyss spottat eller nyst på. Enligt vad experterna säger i uläget.

När nu nya uppgifter om smittspridning och hur olika länder gör restriktioner är det omöjligt för oss att nå ut med senaste informationen i papperstidningen. Det gör myndigheter och statlig tv och radio på ett snabbare sätt. Vi kommer dock att fortsätta bevaka hur detta påverkar oss lokalt och rapportera om konsekvenser.
År 2020 kommer kommas ihåg som coronaåret. Hur det slutar vet vi inte, men att det redan har påverkat samhället och ekonomin så det inte kommer glömmas är nog redan sant.

Vi kommer att fortsätta bevaka och berätta om vad som händer på Bjäre. Berätta om eldsjälar som aktiverar många genom föreningsliv, skriva om företagare och driftiga entreprenörer, politiska beslut med mer.

Samhället ska väl inte helt avstanna på grund av detta coronavirus. Det finns stora utmaningar som inte väntar på sig att lösas.
Sydvatten till södra Bjäre, skolor renoveras och ska byggas nya, hur det är med grundvattnet, när kommer första pärorna osv. Det är saker som kommer att hända i coronatider. Frågan är bara hur mycket det kommer att störas av allt som händer med Covid 19. Vi vet inte men jag är nyfiken på att ta reda på det mesta och fortsätta bevaka och berätta.

Hur påverkas du och din verksamhet? Hör av dig så kan vi kanske ses så fler får reda på hur det är. Måste vi ses nu när vissa ska avhålla sig från just det? Nej, ringa och maila går bra. Våra kontaktuppgifter finner ni i tidningen.

Ni som vågar träffas träffar vi gärna så länge vi är friska.

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU