Klik venligst
GREVIE 2021-06-23 KL. 10:48

Dansbandsfestival arrangeras i Grevie

Av Peter Jakobsson

Efter coronapandemins hårda prövningar av dansbandsbranschen sjösätter Grevieparken en dansbandsfestival i början av juli. Kända artister underhåller i kvällarna två.

Dansbandsfestival arrangeras i Grevie
Thomas Deutgen och Joakim Agerskov i Grevieparken.

Ambitionen var att skapa en mini-festival för sittande publik där gräddan utav Sveriges dansbandsprofiler bjuder publiken på välkända låtar och historier från 1950-talet fram tills idag. Allt under ledning av välkända programledaren Thomas Deutgen och Grevieparkens Joakim O Agerskov.
– Äntligen kan vi ta emot lite fler gäster så det är lönt att arrangera något. Då ska vi se till att arrangera riktigt bra kvällar och det kommer det att bli, säger Joakim med stor entusiasm.

På scen välkomnas bland annat profiler och band som Olle Jönsson, sångare och frontfigur i Lasse Stefanz, Streaplers med nära på 65 år på landets dansbanor samt Donnez och Callinaz, två band bördiga från Nordvästra Skåne med stor scenerfarenhet och en bred publik.

Fredagens konserter blir utomhus där det även kommer finnas ett Coronasäkrat ölområde.
– Trots att man kommer kunna vara 3000 sittandes ute efter nya lättnaderna så har vi begränsat det till 500 biljetter, förklarar Joakim.

Lördagen blir inomhus och då sittandes med middag. En tvårättersmeny serveras och underhållning ges.
– Lördagens konserter streamas så de som ser det hemifrån kan ju dansa hemma om de vill.

Att boka artister var inga problem.
– Det är ju inte så att de är så upptagna i dessa tider. Alla vill bara ut och spela. Vi lyckades få några av de bästa.

Evenemanget väntas locka långväga publik likväl som gäster från närområdet. Totalt 800 biljetter hoppas de sälja. I anslutning till området ombesörjer Grevieparken möjligheten till fri ställplats för husvagn och husbil.
– Vi ser vikten av att branschen får komma i gång samtidigt som resterande kulturliv. Även om dansbandspubliken normalt sett dansar till sina band är jag övertygad om att en annan sorts närkontakt kan uppstå genom musikens förlängda arm. Arbetet kring ”Dansbandskväll” har haft sin utgångspunkt i den klassiska folkparken och den lövade logen med kulörta lyktor och dignande björkris, förklarar Joakim.

Festivalen äger rum 2-3 juli 2021 i Grevieparken. Arrangören följer samtliga restriktioner gällande offentliga tillställningar.

Text: Peter Jakobsson
Foto: Tommy Holl