Klik venligst
GREVIE 2022-05-24 KL. 06:00

Flera kända artister till Grevieparken i sommar

Av Carina Nilsson

Efter några tuffa pandemiår är Grevieparken nu tillbaka. Inför sommaren 2022 sätter de upp den bredaste satsningen någonsin i egen regi.

– Grevieparken har alla förutsättningar för att bli en utmärkt konsert- och eventarrangör även sommartid, säger eventansvarige Joakim Agerskov.

Flera kända artister till Grevieparken i sommar
Dansen kommer alltid att vara en hörsten för Grevieparken men de vill också förnya sig, berättar Joakim Agerskov som är eventansvarig. Foto: Pressbild

Förra vintern såg det mörkt ut för både dansbandsbranschen och många nöjes- och festplatser. Det lilla hoppet som tändes under hösten 2021, när man tillfälligt kunde öppna, slocknade snabbt när pandemin tog ny fart under senhösten.

Joakim Olsson Agerskov beskrev situationen som att leva med en sjuk anhörig där de hela tiden kastades mellan hopp och förtvivlan. Nu ser de äntligen ljust på framtiden igen.

– Det känns jättebra att vi har kommit ur pandemin. Men vi inser också att vi kan inte bara köra på som vi har gjort förut. Dansen kommer alltid att vara en hörnsten för oss, men vi vill också hitta fler ben att stå på, säger Joakim Olsson Agerskov.

En av satsningarna är att få till ett bra sommarprogram. Greviparken lockar med flera stora artister under försommaren och sommaren.

– När jag började här så hette det att Grevieparken var stängd under sommaren för att konkurrensen var för stor för på Bjäre sommartid. Men vi tror definitivt att det finns en potential för Grevieparken sommartid. Vi ser nu när dansbanorna öppnar inför sommaren runt om i landet att det finns ett stort intresse, säger Joakim Olsson Agerskov.

Han ser också att det finns en återväxt bland publiken och yngre som gillar att dansa.

– Det fanns en period när vi fick lite töntstämpel över oss, men det känns som om det håller på att svänga. Sällan har väl landsbygden varit lika inne som nu. Och de som dansar gör det med stort intresse, säger Joakim Olsson Agerskov.

Grevieparken har också lyckats boka in ett antal artister som de hoppas kommer att dra publik.

Den 16 juli blir det konsert med både Anders Bagge och Arvingarna på scen. Anders Bagge var nyligen aktuell med låten ”Bigger than the Universe” i Melodifestivalen.Arvingarna började som dansband men har sedan dess också deltagit i Melodifestivalen flera gånger och även gjort egna tv-program.

Den 31 maj gästar Danne Stråhed Grevieparken. Danne Stråhed har gjort sig känd för att sjunga på skånska och kommer att ta med publiken på en resa genom sina 50 år som artist.

Den 10–11 juni satsar parken på en tvådagarsfestival med sommardans. Fyra populära dansband bjuder då upp till dans. Matz Bladhs inleder tillsammans med Streaplers på fredagen och på lördagen kan publiken svänga om till både Donnez och Engdahls.

-- Grevieparken har alla förutsättningar att bli mer än dans och fotboll. På sikt kan det bli en utmärkt konsertplats, och vi tror också på bilträffar, konferenser och bolagsengagemang, säger Joakim Agerskov.


Joakim Agerskov ser ljust på framtiden igen och gör en storsatsning på sommarspelningar i Grevieparken. Foto: Pressbild