Klik venligst
GREVIE 2021-09-08 KL. 11:02

Snart dansas det igen

Av Peter Jakobsson

Regeringen kom med besked om att från den 29 september lättas restriktioner och begränsningar på antal personer vid tillställningar tas bort. Det blir även tillåtet att röra sig på restauranger och därmed kan dans tillåtas.

Snart dansas det igen

Nattklubbar och danstillställningar har tvingats vara stängt över ett år. En som snart åter kan bedriva sin verksamhet är Joakim Agerskov som är evenemangsansvarig på Grevieparken. Innan pandemin hade de fullt hus med dans till dansband men det förbjöds med restriktioner. På senare tid har de kunnat erbjuda underhållning till begränsat antal sittandes gäster men nu kan snart dans åter ske till tonerna av dansband.

– Det är jättekul att vi kan anordna dans igen men beskedet kom lite hastigt. Vi trodde nog att hela 2021 skulle bestå av restriktioner och begränsningar. Vi har kontrakt med artister i höst som vi nu måste se över, säger Joakim Agerskov.

Nu när kultur och idrott kan ha fullt på läktarna kommer det kanske bli huggsexa om artisterna.
– Dansbanden turnerar tre dagar i veckan, över 40 veckor om året så det är alltid huggsexa om dem men vi hade redan bokade artister i höst men vi trodde det skulle vara sittande tillställningar. Nu kan vi ändra dem till vanliga danskvällar med allt det innebär. Vi har i höst Donnez, Streaplers, Sannex och Grönwalls som nu kan bli riktiga danser. Lasse Stefanz är bokat till 17 september och det är ju tyvärr drygt en vecka innan man får dansa, konstaterar Joakim.

Om publiken och gästerna är redo att dansa och kramas återstår att se. Möjligheten finns dock snart.

Text: Peter Jakobsson
Foto: Grevieparken