GREVIE 2022-02-11 KL. 09:09

Sommaröppet och stora evenemang ska locka tillbaka publiken

Av Carina Nilsson

Med ett starkt program och sommaröppet hoppas Joakim Olsson Agerskov på Grevieparken att publiken hittar tillbaka.

– Men håller man inte fast vid det här nu så kommer jag att ta mig en allvarlig funderare på om jag ska fortsätta, säger han.

Sommaröppet och stora evenemang ska locka tillbaka publiken
Joakim Olsson Agerskov hoppas nu kunna fylla Grevieparken igen. Foto: Peter Jakobsson

De senaste två åren med pandemin har varit en berg- och dalbana och en kamp för överlevnaden för såväl dansband som dansbanor.

Joakim Agerskov Olsson beskriver det som att leva med en sjuk anhörig.

– Det har gått upp och ner hela tiden. Under hösten kunde vi köra i gång, men ju närmare jul vi kom desto större blev publiktappet. Det här med att öppna och stänga ner samhället hela tiden har varit otroligt påfrestande, man har slitits mellan hopp och förtvivlan hela tiden, säger han.

Just nu ser det ändå betydligt mer hoppfullt ut än på länge.

– Företagsbokningarna kommer tillbaka och vi har tagit fram ett starkt program. Vi satsar bland annat på en dansfestival i juni, vi ska ha sommaröppet och vi har bokat in Arvingarna. I augusti väntar ett hemligt arrangemang. Så vi har ett väldigt bra program och det ser mycket ljusare ut än på länge. Förhoppningsvis kommer det också att dra folk men det vet vi inte än, säger Joakim Olsson Agerskov.

När nu så gott som alla restriktioner har tagits bort hoppas Joakim Agerskov Olsson att beslutet verkligen ligger fast.

– Har myndigheterna nu tagit det beslutet så får det ligga fast. Skulle vi få nya restriktioner så kommer jag att ta mig en allvarlig funderare på om jag ska fortsätta med det här. Men just nu ser det i alla fall hoppfullt ut, säger han.