Klik venligst
INSÄNDARE 2018-12-14 KL. 14:39

Snacka om svikna vallöften!

Snacka om svikna vallöften!

Den 20 juni i år förklarade liberaler och socialdemokrater att beslutet med 25–16 i kommunfullmäktige om ny skola i Grevie och att behålla Torekov skola ej skulle ändras i händelse av maktskifte.

Jag skrev då flera gånger innan valet att det inte går att lita på utan det blir en av de största valfrågorna den 9 september.
Då svarade Ingela Stefansson och Thomas Andersson i Bjäre Nu den 15 juli att vi ändrar ej demokratiskt fattade beslut.
Nu besannas mina farhågor i Samverkans budgetförslag med endast en skola i V Karup.

Snacka om svikna löften! I våras beslutade kommunfullmäktige enligt Bjärepartiets förslag med siffrorna 25–16 för bibehållande av skolorna.
Den 2 september skriver TA att ingen i oppositionen är emot Bjärepartiets budgetförslag i juni om fria bussresor för de över 75 år och att pengar finns i vår gemensamma budget som kommer att preciseras i höst. 3 månader senare presenteras Samverkans budget och då infrias inte heller det vallöftet utan man skriver att det genomförs först under mandatperioden.

Det mest anmärkningsvärda i budgeten är nedläggningen av Bjärehemmet med 9 platser från 1 juli 2019. Vårt nya äldreboende Haga Park med 48 platser är färdigt först 2020 och då hade det varit naturligare att lägga ner Bjärehemmet. Med alla våra äldre är äldreomsorgsplatser en bristvara och att då lägga ner är för mig orimligt.

Var skall ni placera dessa nio korttidspatienter? Blir det nu Skånes Fagerhult och Norra Vram igen? Dessutom sitter vi fast i hyreskontrakt med fastighetsägaren till 1 juli 2020.

Slutligen, det av oss budgeterade färdigställandet av cykelväg på banvallen stoppas av Samverkan för att som det nu heter göras under mandatperioden.

KD mandatet är vågmästaren för att få 21 och majoritet i fullmäktige. Det är med stort ansvar resterande KD (4 av 7 blev Bjärepartister efter förra valet) nu skall avgöra och riva hela skolorganisationen och lägga ner Bjärehemmet.

BO WENDT
Kommunalråd (BP)