Klik venligst
INSÄNDARE 2021-05-23 KL. 19:00

Svar på insändare

Årets första majtåg blev inställt. Vi följde pandemiläget och valde att publicera en annons i denna tidning för att uppmärksamma de samhällsfrågor som vi kämpar för. För oss Socialdemokrater handlar 1 maj om att visa vilket samhälle vi vill bygga. I år vill vi visa att när vi bygger upp samhället efter pandemin kommer vi att sätta välfärden först i alla lägen. Skola, jobb vård och omsorg ska komma först.

Svar på insändare

Vi ser att Bjärepartiet uppmärksammat vår annons men att de kräver några förtydliganden. Skyltarnas budskap om såväl likvärdiga skolor som solceller är sådant som alla i Socialdemokraterna i Båstad står för. Så vem som håller i vilken skylt spelar egentligen ingen roll. Bakom annonsen står Arbetarekommunens styrelse och Socialdemokraterna i Båstads kommunfullmäktige. Det är också de som syns på bild. Utbildningsnämndens ordförande Tomas Nerd som saknas på bild i annonsen är inte med i de två grupperna som representeras.

Som svar på er fråga om var Tomas Nerd (S) finns så är han en av våra mest tydliga och synliga S-politiker. Med all rätt, han har ett tungt uppdrag som ordförande för utbildningsnämnden och är mycket synlig i både denna tidning och i andra medier. Som exempel kan vi nämna artiklarna om den nybyggda skolan i Förslöv eller spadtaget för Bjäre nya skola.

Tomas Nerd (S) har tagit ett stort ansvar i efterarbetet efter de brister som uppmärksammades på IOF i Båstads kommun. Han såg till att tillsammans med nämnden och förvaltningen ta fram en handlingsplan, för att komma till rätta med bristerna. Handlingsplanen fick godkänt av IVO, tillsynsmyndigheten. Även här fick Tomas Nerd (S) som utbildningsnämndens ordförande ta ett stort ansvar som talesperson i medierna. Har Bjärepartiet missat detta? Lever Bjärepartiet i total medieskugga?

När ärendet om ansvarsfrihet för utbildningsnämnden i samband med IOF togs upp i Kommunfullmäktige ville inte Bo Wendt (BP) och Inge Henriksson (BP) ge ansvarsfrihet till Utbildningsnämnden ordförande och övriga nämndsledamöter, vilket är det samma som att de ansåg att ledamöterna skulle avgå. Samtidigt säger Bo Wendt (BP) att han var ensam om att ge offentligt beröm, detta klingar illa.

Angående solceller så vill vi Socialdemokrater ha solceller på taken som ett led i att ställa om till ett mer fossilfritt samhälle.I svaret till Bjärepartiet framgår tydligt att solceller kan sättas upp nästan överallt och att förvaltningen jobbar vidare med att undanröja de hinder som finns.

Bjärepartiet undrar om vildar. Kanske borde ni städa framför er egen dörr. Den enda vilden just nu är Bjärepartiets förra vård och omsorgsordförande.

Vi Socialdemokrater tar ansvar för att Båstads kommun ska vara en bra kommun att leva i.
Nu ser vi framemot att ansvarsfullt öppna upp kommunens alla verksamheter igen och vi kommer fortsätta att sätta välfärden först.

Båstads arbetarekommuns styrelse.
Ingvar Bengtsson (S) ordförande. Ledamöter. Ingela Stefansson (S)
Jessica Andersson (S) Niclas Svanberg (S) Anne Kjellberg (S) Adem Qerimaj (S) Karolin Högberg (S)