Klik venligst
Klik venligst
INSÄNDARE 2018-11-30 KL. 12:11

Tanten som sprang förgäves

Tanten som sprang förgäves

Jag är en äldre tant, nyinflyttad i Båstad. Lördagsmorgonen den 10 november åkte jag med buss 501 till tågstationen för vidare resa till Halmstad. Trevlig chaufför (… kvinna) som villigt svarade på frågor om resväg, vilket spår jag skulle välja med mer. Jag är som sagt ny här.

Jag använder rollator. Har dålig balans efter stroke, men fick bra hjälp upp på tåget av vänliga medpassagerare. Uträttade mina ärenden i den vackert julpyntade staden. Hann träffa ett par kära vänner…fika… upplevde mysiga timmar.

Dags för hemfärd framåt eftermiddagen. Tågvärden hjälpte mig ner på perrongen i Båstad, men sedan blev det knepigt.

Tåget stannade vid spår tre, längst bort. En ung kille och jag själv klev av. Han pinnade iväg på raska fötter. Jag f ö r s ö k t e skynda mig allt vad mina svaga ben kunde bära mig. Ville såklart också hinna med anslutningsbussen.

Chauffören s å g mig. Hen blinkade med bussljusen. Men, när jag hade trettio meter kvar- jag var rätt slutkörd då- så drog hen iväg med gasen i botten.

Där stod jag och såg busslyktorna försvinna. Snopen naturligtvis.

Nu kommer den viktiga frågan: Har SKÅNETRAFIKEN så in i norden tajta tider mellan tåg och buss, att ett par minuter extra, gör att man bara sticker iväg från en äldre person?

Rollatoranvändning betyder att man faktiskt inte k a n ta sig fram jättefort! För det var väl inte så att bussföraren var på dåligt humör… roade sig på den andfådda gummans bekostnad?

Jag har ansökt om Färdtjänst, fått nej. Använder gärna buss/tåg men då m å s t e färdmedlen, tidtabellerna, passa även en något funktionshindrad person som jag själv. Eller ska jag bara sitta hemma och glo i väggarna? Tror inte det…

Turligt nog träffade jag på en förtjusande taxikille. Han hjälpte mig med rollator och påsar. Vi hade ett fint samtal som den vackra höstnaturen. Men, resan kostade mig 160 kr extra. En skitsumma, tänker ni. Men i n t e för en tant-pensionär med mager budget!

Intressant att höra vad ansvarig för SKÅNETRAFIKEN har att säga!

HON SOM MISSADE BUSSEN
Båstad