Det är nu konstnären Pia Carlström som står på tur att visa sin konst på Galleriet i Båstad bibliotek. Det är kompositioner med foto i botten kombinerat med screentryck och måleri.

Pia Carlström, som är verksam på Österlen, är klassiskt skolad konstnär som utbildat sig i Spanien, Frankrike, Danmark och Sverige. Hon har ställt ut på utställningar sedan 80-talet.

Kroki tycker Pia mycket om. Hon har även målat en del natur och djur. För drygt tio år sedan blev hon ombedd att göra Jazzaffischen till Kristianstads jazzfestival. Där startade intresset för att göra tavlor som avbildar musiker och de är dessa som hon nu visar i Båstad.

Tavlorna är en blandning av måleri och screentryck.
– Det är inte tänkt att det ska bli någon upplaga av det utan screentrycket i sig har effekter jag uppskattar. Tillsammans med måleriet kan man ta ut svängarna lite.

Pia förklarar att jazzmusikens improviserade men samtidigt strukturerade form har under många år varit en drivande kraft i ateljén när hon skapar.
– Musik och måleri har mycket gemensamt. Det är ett möte mellan nonfigurativt och figurativt.

Det är första gången som Pias jazztavlor visas i Båstad.

Vernissage lördag 9 februari klockan 10.30. Då kommer även biblioteket fyllas med levande jazzmusik från lokala musiker.

Utställningen pågår till 6 mars.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON