Kandidater utsedda

1542

Kandidaterna till Årets Entreprenör – Erik Paulsson-stipendiet är nu officiella och det är en härlig blandning av branscher som tävlar om det åtråvärda priset. Nu återstår frågan om det blir Båstad Camping, Memil eller Bjäreliv som tar hem vinsten den 18 maj.

De nominerade är Gunilla och Mikael Mathiasson, Båstad Camping, Sofia och Fredrik Strid, Memil, samt Julia och Joakim Ormsmarck, Bjäreliv. Gunilla Mathiasson berättar om känslan att vara en av de nominerade kandidaterna.
– Det känns helt fantastiskt att vi och vår verksamhet blir uppmärksammad på detta sätt. På något sätt är det en kvittens på att all vår lagda tid och energi har gett avkastning och att vår affärsidé är rätt.

Julia S Ormsmarck är chefredaktör för Bjäreliv och en av de nominerade.
– För oss känns det nästan som en tanke att det den 18 maj är exakt fem år sedan första numret av Bjäreliv delades ut på Bjäre. Oavsett om vi vinner eller ej så är det väldigt stort för oss att vara nominerade tillsammans med två andra väldigt spännande företag, säger Julia S Ormsmarck

Fredrik Strid som tillsammans med hustrun driver cykelmärket Memil berättar att det var en stor överraskning att bli nominerade men samtidigt mycket hedrande. Med sin satsning bidrar Memil med något helt nytt till bygden och sätter Bjäre på kartan på ett internationellt.
– Det betyder mycket att vara nominerad, att någon sett och noterat vårt hårda arbete och vi känner oss som sagt hedrade och uppskattade att det vi bidrar med fått denna uppmärksamhet, avslutar Fredrik.