Efter nästan tolv år på posten som VD för Båstad Turism & Näringsliv lämnar Karin Bengtsson Turistbyrån vid Mariatorget för att skriva ett nytt kapitel i livet. Tillsammans med barnen Majalisa och Nils kommer hon under våren att öppna upp restaurangen vid Malenbadet.

Sedan sommaren 2009 har Karin Bengtsson arbetat med turism, destination och näringslivsutveckling och det har varit en resa som kräver en helt egen artikel. Från att ha haft en handfull evenemang per sommar har Båstad utvecklats till en destination som lever tolv månader om året. I sin roll som VD har Karin befunnit sig mitt i denna utveckling. Men det får vi som sagt återkomma till vid ett annat tillfälle, nu är vi mest nyfikna på den nya karriären.
– De som känner mig sedan länge vet att jag arbetat inom restaurang i många år tidigare, sedan när vi fick vårt första barn insåg jag och Marcus att det inte skulle fungera med två föräldrar i samma bransch så jag valde att plugga arbetsvetenskap på Högskolan i Halmstad. Sen slumpade det sig så att tjänsten som tillförordnad VD på Båstad Turism utlystes precis när jag tagit min examen på den vägen är det, inleder Karin.

Om det var barnen som en gång fick henne att lämna restaurangbranschen så är det också delvis de som nu fått henne att återkomma. Eller i alla fall så är de i högsta grad med på den nya resan.
– Både Majalisa och Nils har varit tydliga med att de vill driva företag i framtiden och nu är de så gamla att de både kan och vill jobba på somrarna så vi kände att detta är ett perfekt tillfälle att göra detta tillsammans. Så det blir en riktig familjerestaurang, det är bara Marcus som inte är med och jag tror nästan att han känner sig lite utanför, skrattar Karin.

I skrivande stund pågår planeringen för fullt och hyresavtalet undertecknades precis innan helgerna. Precis som tidigare kommer det att bli en restaurang i två delar. Mot bassängerna blir det glass, fika och luncher och på verandan mot havet blir det kvällsrestaurang.
– Vi kommer att erbjuda schysst mat dagtid för barnfamiljer. Bra mat till bra priser med fokus på närproducerat. Kvällstid kommer vi att arbeta med bland annat smårätter där du kan välja själv efter hur hungrig du är, det ska vara tillgängligt både vad det gäller bredd och prismässigt. Vi ska vara en kvarterskrog där du enkelt kan slinka in för lite mat med en fantastisk utsikt.

Hur känns det?
– Det känns väldigt roligt att få vara företagare igen. Jag har arbetat med näringslivet i så många år och nu ska jag stå på andra sidan och ta mig igenom allt med utskänkningstillstånd och så vidare, det ska bli väldigt spännande. Sedan är det såklart otroligt roligt att få ta över den här restaurangen, vi har själva varit här mycket på somrarna och jag älskar verkligen läget här, säger Karin och ser ut över den för säsongen öde parkeringsplatsen. Till hösten kommer jag att söka nya uppdrag, hoppas att någon vill ha mig, fortsätter hon skrattandes.

TEXT & FOTO: JOAKIM S ORMSMARCK