I lokalerna som ursprungligen inhyst Vantinge Lokalförenings verksamhet finns nu nya krafter på plats. Maria Hallring har flyttat in med sitt sadelföretag, som tar fram ergonomiska hästsadlar, och har även gett dottern med vänner plats för att driva sommarcafé.

Chirinne Hallring, eller Ninni som hon kallas av de flesta är fjorton år och har tillsammans med tre vänner skapat sitt eget sommarjobb. Under varje dag ska de driva Mixed Makery och servera hembakade kakor, kaffe, smoothies och olika tesorter.
– Jag har alltid gillat att leka café som liten och sedan hade jag en liten cafévagn hemma på gården där jag serverade till vänner och bekanta som kom förbi. Så när mamma nu tog över denna lokalen kände jag att ett litet café kunde passa in såhär under sommaren, berättar Ninni.

Tillsammans med vännerna Albina Makolli, William Ohlsson och Max Ohrberg kommer det bakas och serveras i sommar. De har dessutom lyckats få en erkänd konstnär att ställa ut i lokalerna under sommaren och vid vernissagen fanns Magnus Larsson själv på plats.
– Min ateljé finns på Landskrona slott, citadellet, men konstutställningar har jag i hela landet, berättar Magnus.

Magnus sagolika målningar har fått fin kritik från många håll. Han är vald till Coloramas nordiska konstnär, Hemmets Journals konstnär, nominerad till Palm Art Award i Leipzig, antagen i boken ”101 top fine artists of our day” och vald till en av de fem bästa bildkonstnärerna i den jurybedömda konstutställningen i Romelekonsthall bland 910 inlämnade verk.
– Att ställa ut på Bjäre med mina målningar av naturmotiv är roligt, jag har börjat titta lite på motiv här. Mina motiv mest är hämtade från min barndom i Halland, förklarar han.

Mats Nygård köpte en tavla som han direkt föll för.
– Denna lilla rödhake fångade min blick direkt. Jag är dessutom snabb i beslut och ångrar mig aldrig, säger Mats när han glider ur dörren med sitt nyinköpta verk i hand.

TEXT & FOTO: ANNA MATRE