Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2020-10-23 KL. 11:57

Allt måste inte köras till åvc

Allt måste inte köras till åvc

Vi fortsätter att få skrivelser från folk som förfaras över att vi inte har en återvinningscentral inom kommungränsen. Vi i Båstad är en del av NSR som sköter renhållningen och återvinningen. De har en fin och modern anläggning i Ängelholm som vi kan besöka. Visst har det sedan Svenstad stängde inneburit att vissa fått längre att åka, till exempel de i Torekov.

Men allt måste ju inte köras till åvc. I Boarp finns en miljöbod där man kan lämna elektronik, gamla målarburkar, lysrör och annat farligt avfall. Har själv varit där med en del saker och det var supersmidigt. Flera gånger om året kommer NSR ut och samlar in extra trädgårdsavfall helt gratis. Vid flera matbutiker finns ett skåp som kallas Samlaren där man kan slänga batterier, lampor och småelektronik.

Klagobreven vi får i ämnet åvc handlar ofta om att man måste åka långt för att bli av med något litet. Ofta finns faktiskt alternativ. För att bli av med en liten radio måste man inte åka till Ängelholm.

Vi och andra tidningar har skrivit om dessa tjänster i tidningen. NSR har annonserat om detta i tidningar och även skickat ut infoblad direkt till alla i kommunen. Men många verkar ha missat all denna kommunikation och stirrar sig blinda på att köra till återvinningscentralen med minsta lilla pryl. Märkligt..

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU