LEDARE 2022-12-10 KL. 07:00

Är du en lokalsupporter?

Av Joakim S Ormsmarck

Är du en lokalsupporter?

När vi för något år sedan startade upp möjligheten för våra läsare att stötta oss kändes det nästan som att vi tiggde om intäkter. Det satt så hårt rotat i vårt DNA att vår tidning, och det arbete vi gör, ska vara gratis för våra läsare att jag rodnade inombords när vi nu gick ut och sa att de som tycker att vårt arbete är viktigt gärna får stötta oss.
I efterhand kan jag konstatera att jag nog då inte förstått hur mycket som förändrats under de senaste åren. Idag betalar de flesta av oss varje månad för Spotify, dagstidningen, TV-kanalerna eller kanske till och med för vår datingapp.
Att även lägga en slant på den lokala nyhetstidningen är med andra ord inget konstigt.

Våra tidningar är fortfarande gratis och så kommer de att förbli.
Samtidigt som papper, tryck, transporter, distribution och i princip allt annat blir dyrare och dyrare är vår affärsidé att ge alla invånare lokala nyheter sju dagar i veckan via webben och varje helg rakt hem i brevlådan. Det kommer vi inte att ändra på.
Visste du förresten att Bjäre NU idag är den enda gratis nyhetstidningen med veckofrekvens i Skåne? För bara några år sedan fanns det i princip en tidning i varje kommun.
Tycker du att vi gjort ett bra jobb under året som passerat? Känner du att vår tidning tillför något som du skulle sakna om det försvann? Hade du haft möjlighet, och intresse, att betala för lokala nyheter om vår affärsidé byggt på det?

Om svaret på frågorna är ett rungande JA skulle jag vilja be dig att fundera på om du skulle kunna tänka dig att bli Lokalsupporter och antingen månadsvis eller via ett engångsbelopp stötta din lokala tidning.
Vi har idag läsare som betalar allt från 49 kronor i månaden till ett större belopp en gång om året. Genom bjarenu.se/lokalsupporter är det enkelt och säkert oavsett vilken lösning du väljer och varje krona går till att utveckla och stärka den lokala journalistiken.
Vi investerar hela tiden i att utveckla våra mediekanaler och idag är vi stolta över att kunna ha två reportrar som uteslutande arbetar på Bjärehalvön och till detta kommer frilans och timanställningar.
Vi vill hela tiden bli ännu bättre, bli fler som bevakar, fler som lyssnar, skriver och berättar. Med stöd från er läsare kan vi bli ännu bättre.
Har du inte möjlighet att stötta tidningen så är det helt okej. Vi hjälps åt på Bjäre och det har varit vår idé sedan dag ett, vi måste alla hjälpas åt och vi kan alla bidra på olika sätt.

Årets julklappsinsamling är nu inne på upploppet men än finns det tid att hjälpa till. Insamlingen pågår för fullt och vi tar emot julklappar på Kalkvägen 6 samt på Turistbyrån måndag till fredag. Utlämningen är redan påbörjat och vi ser redan hur behovet är större än på många år, i år behöver vi verkligen ta hand om varandra.

JOAKIM S ORMSMARCK