Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2017-10-06 KL. 21:20

Båstad sover inte efter turistsäsongen är över

Båstad sover inte efter turistsäsongen är över

Många som besöker Båstad endast under sommaren tror att Bjäre är ett dött samhälle resten av året. Visst är det inte direkt trängsel på de större vägarna om dagarna och på kvällar och nätter tittar vissa misstänkt på bilar och folk som rör sig på byn då det är ett utstickande beteende.

Men nog händer det mycket nu om dagarna! Som redaktör för tidningen som står för Bjäres mest omfattande lokala nyhetsbevakning inser jag att det händer så mycket mer än många kan tro.

Nya företag etablerar sig och andra byter inriktning eller lägger ner. Föreningslivet både inom kulturen och i sportens värld utvecklas och kämpar på med många eldsjälar som offrar sin lediga tid till att verka för mångas välmående. Inom kommunen jobbas det febrilt från tjänstemännen och politikerna med att styra skutan i rätt riktning mot framtiden. Nya utmaningar dyker upp med samhällets utveckling och nya förslag jobbas fram och utvärderas.

Jag är glad att vi kan förmedla delar av det som pågår på halvön till er läsare. Vi får naturligtvis inte med allt men med vår lilla och dynamiska redaktion utvecklas vi hela tiden och tar vårt uppdrag på stort allvar.

I detta nummer fortsätter vi berätta vad de styrande gör för den brottsförebyggande verksamheten i kommunen, om förskolor som ska byggas, om anledningarna till att badanläggningar förblir stängda, om kultursatsningar för barn och ungdomar, om förhoppningar om att kommunanställda ska cykla mer och självklart om den lokala sporten där Roger Bengtssons genuina idrottsintresse resulterar i bästa lokala sportbevakningen på Bjäre.

Efter att under säsongen bevittnat 52 lokala fotbollsmatcher torde Roger vara en av Bjäres mesta fotbollssupporter. Han har koll på alla lagen, spelarna och tränarna. I detta nummer summerar han fotbollssäsongen och utser bland annat bästa prestation, målskytt, överraskning, kapten och publiklag.

Vi rapporterar det lokala till er då det är vad vi brinner för.

Glad läsning!


Peter Jakobsson