Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2018-11-08 KL. 10:53

Bjäre är fullt av mångsysslare

Bjäre är fullt av mångsysslare

I veckans Röda Tråden träffar ni Tommy Nidhögg som har många strängar på sin lyra. Han ger sig in i allt som verkar intressera honom och är inte rädd för att prova nya saker. Att kalla honom för mångsysslare är nog en underdrift. Kanske titeln jättemångsysslare passar honom bättre.

Faktum är att det är många av dem som jag träffar på Bjäre, och som vi skriver om i tidningen, som är mångsysslare på olika sätt. En vanlig ensysslare borde vara en person med ett jobb och kanske en hobby och familj att ta hand om. Det är inte det lilla att få ”bara” det att fungera på ett bra sätt. Sen finns det de som har massa saker för sig utanför det som ger brödfödan. Faktum är att väldigt många på Bjäre verkar engagera sig i massor av saker som gagnar andra personer och bygden i stort.

Johan Olmarker brinner för idrott, kanske speciellt ungdomars idrottande, och lägger fritid på att försöka få till platser för spontanidrott. Läs på sidan på sidan sex. Även om hans vanliga jobb också är idrottsrelaterat så hindrar det inte honom att göra ännu mer. Förutom att jaga in pengar till ovan nämnda plats för spontanidrott ska han innan nyår sy ihop en ny upplaga av Sylversterloppet som går av stapeln på nyårsafton. Något som börjat blivit en tradition i Båstad och i fjolårets Sylvesterlopp var det över 200 startande. Jag ser fram mot den härliga stämningen som alltid råder under loppet på nyårsafton där det ska springas på dagen och alla ser fram mot kvällens festligheter.

Sen har vi de som ideellt engagerar sig i föreningar, bygdegårdar, är idrottsledare, driver vävstugor, verkar för kultur och historia, tar över kommunens simundervisning, renoverar kulturhus, bygger padelbanor och är sjöräddare med mer.

Några som också måste gå under epitetet mångsysslare är alla de fritidspolitiker vi har i kommunen. De som utöver sina vanliga jobb viker stor tid till att försöka styra politikens alla viktiga beslut i för dem rätt riktning. De är alla värda ett tack med förhoppning om bra jobb under nya mandatperiodens utmaningar.

Sammanfattande så är det otroligt vilket engagemang det finns för att våra orter ska leva på alla plan. Med risk för att låta raljerande så anser jag att detta inte finns på samma sätt i storstäderna där de flesta mest bryr sig om sig själva. Men jag som före detta stockholmare har nog rätt att göra den reflektionen.

Trevlig läsning!


em>Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU