Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2017-09-02 KL. 11:41

Bjäre NU tar avstamp mot ännu ett spännande år...

Bjäre NU tar avstamp mot ännu ett spännande år...

Sommarmånaderna enligt kalendern är över för detta året. Hamnarnas sommarrestauranger runt halvön har dragit ner på öppettiderna. Några har stängt igen helt trots att utländska turister är kvar även efter skolan startat och många av oss som är verksamma här går tillbaka till våra vardagliga sysslor.

Eventen på halvön har avlöst varandra under hela sommaren. Det har varit cykling, kammarmusik, marathon, popmusik, tennis, hantverk, segling och nu senast simning i Torekov. Där tävlades det i vem som simmar snabbast från Hallands Väderö till morgonbryggan i Torekov. Den bryggan som hela Sverige kommer kunna se Johan Rheborg i sin karaktär som Fredde i Solsidan springa naken på senare i vinter. Filmen Solsidan som delvis spelades in i Torekov har premiär första december och många var de Torekovsbor som ställde upp som statister vid inspelningen i slutet av maj innan sommarsäsongen hade startat på riktigt.

Trots att första höstmånaden har gjort sitt intåg så är det inte slut med evenemangen i Båstad. I mitten av september ska det spelas tennis igen på Centercourten när Sverige möter Litauen i Davis Cup. Stora grupper av konferensdeltagare fyller hotellen och gör alla möjliga teambuildningsövningar och andra trevliga gruppaktiviteter runt sanddynorna nedanför hotellet.

Båstad och Bjäre som evenemangdestination har verkligen visat sin otroliga potential denna sommaren. Att det blir så är givetvis beroende av alla de som jobbar aktivt med detta under hela året. Både kommunen och Båstad Turism & Näringsliv jobbar hårt med att framhäva halvöns alla möjligheter för event som passar så bra här. För inte utvecklas Bjäres turismnäring utan aktiva insatser. När sedan siffrorna på hur hotellnätterna och turismen utvecklats sedan tidigare år och de kommer vi självklart dela med oss av till er läsare.

Nu tar vi avstamp mot ett spännande år som leder fram till ett val 2018 då de förtroendevalda på nytt ska väljas av oss. Som få har missat så blåser det hårt kring de riksdagsvalda partiledarna men i Båstad är det de som vi valt in i kommunala politiken som ska fortsätta ratta den skutan som Båstads kommun har på flaggorna som vajar utanför kommunhuset.

Deras arbete ska vi fortsätta att med nöje rapportera till alla er på Bjäre så ni kan ta kloka beslut i vem som ska leda kommunen även efter 2018.


Peter Jakobsson