Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2018-03-23 KL. 10:01

Dags för julbord igen!

Dags för julbord igen!

Äntligen är det dags att vrida fram klockan en timme och anpassa oss till den fiktiva dygnsrytmen kallad sommartid då solen står som högst på himlen klockan 13 istället för klockan 12. Om nu någon vrider fram klockor längre. Våra elektroniska kompisar (datorer, smartphones och smarta klockor med mer) gör det ju åt oss. Jag har i alla fall en klocka på armen som inte har någon uppkoppling till högre makter utan där jag och bara jag är ansvarig för dess tidvisning. Självklart från Båstads egna klockmärke Bravur. Stötta lokala företagare gillar vi ju!

Nu är det tid för uppladdning inför påsken. Till påskafton är det många som ska fira genom att avnjuta påskbuffén med släkt och vänner. Det är dags för sill, ost, lax, köttbullar, pajer, must med mer. Ganska snarlikt våra andra bufféhögtider. Men det är så vi vill ha det. Denna gång med stort fokus på ägg såklart!

Skämt åsido så utvecklas våra mattraditioner och om man tittar på de stora receptsiterna på webben och restaurangernas påskutbud så är det vårtema på de klassiska rätterna med mycket grönt på tallrikarna.

Framtidens gastronomi är vad de som kommer gå Akademi Båstads nya utbildning ska jobba med. Att stjärnkockar och andra välrenommerade personer inom gastronomin ställer sig bakom, och är delaktiga i, den nya utbildningen är ett bevis på de otroligt duktiga människor som finns i Båstad och att vårt varumärke säkert till viss del har en positiv inverkan. Anna-Karins engagemang för att samla ett riktigt starkt nätverk till utbildningen imponerar på mig. Läs mer om utbildningen på sidan 6.

Skulle nu någon under påskbuffén eller under andra påskiga tillställningar hamna i nödläge med ett hjärta som slutar slå så hoppas jag att någon skolungdom finns i närheten som kan hjälpa till med hjärt-lungräddning. När projektet med att kontinuerligt utbilda alla i årskurs 4-9 i HLR hållit på ett tag tror jag att de kan detta bättre än geneme vuxna person i vårt samhälle. När övade du hjärt-lungräddning senast? Läs mer om detta på sid 4.

Ett bra sätt att se till att blodpumpen hålls i gott skick är att motionera den. Bjäres cykeltillverkare Memil startar nu upp en ungdomssatsning för att få fler att upptäcka njutningen med att landsvägscykla. Cykeldestinationen Båstad behöver fler lokala cyklister tycker de och visst har vi alla förutsättningar. Annars skulle inte så många komma långväga för att cykla på vägarna på underbara Bjäre.

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU