LEDARE 2021-03-12 KL. 09:37

Det kanske blir lite nöje i sommar ändå

Det kanske blir lite nöje i sommar ändå

Arrangörerna bakom kammarmusikfestivalen planerar för att årets festival ska bli av. Nordea Open ser också ut att kunna bli av på ett eller annat sätt. Summer On tror på att kunna ha festival och har riktiga stjärnor klara så som Veronika Maggio, Victor Leksell och Miriam Bryant. Många tror nu på att vaccineringar ska kunna få Coronan i schack och ge möjligheter för befolkningen som har skydd mot att bli sjuk i Covid-19 möjlighet att roa sig igen. Så som vi gjorde förr. Eller nästan som vi gjorde förr.

Den lite långsamma inledningen på massvaccineringen är minst sagt trist. Regioner står redo men det kommer inte tillräckligt med doser. Nu har dock EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen sagt att från april ska EU få i genomsnitt 100 miljoner doser i månaden som sedan portioneras ut till medlemsländerna. Det är väl bara att hoppas och tro att takten på vaccinleveranserna ökar så som de tror.

Flera regioner talar nu om att smittan är inne på en tredje våg. På många platser ökar antalet som testar positivt till Covid-19. Som Tegnell sa vid ett tillfälle: ”En tredje våg är inget fenomen som bara drabbar oss. Det är vi som orsakar det om vi inte följer restriktionerna”.
Det ljusa i kråksången är att dödstalen sjunker när de som drabbas hårdast nu börjar bli vaccinerade.

Vi måste dock se till att hålla i och hålla ut den sista tiden så vi förhoppningsvis kan få röra oss friare och bland fler personer till sommaren.

Sen är det ju sorgligt att se demonstrationerna förra helgen i Stockholm. Att det finns de som tvivlar på vaccin och faktiskt helt förnekar att pandemin skulle finnas är ett skämt. Det är dessutom ett hån mot alla inom vården som fått slita i ett år med att ta hand om alla sjuka.


Peter Jakobsson, Nyhetsredaktör Bjäre NU