LEDARE 2022-12-05 KL. 16:00

Det var dags för en ny kostym

Av Joakim Ormsmarck

Det var dags för en ny kostym

För ganska exakt fem år sedan drogs de första enkla skisserna upp för det som skulle komma att bli kommunens första nya nyhetstidning på nästan ett sekel, Bjäre NU.
Vi är fortfarande en av de yngsta lokaltidningarna i landet men kanske också en av de bättre om vi, utan blygsamhet, får säga det själva. Idag är vi ett tiotal personer som varje dag jobbar med att ge bjäreborna och laholmarna lokala och aktuella nyheter.

För ett år sedan fick Bjäre NU ett syskon. Ett av de mål vi hade när vi fick möjlighet att förvärva den nittio år gamla Laholms Tidning var att vi skulle förvalta arvet men samtidigt inte vara rädda för att förändra och utveckla.

När vi nu kan presentera den nya formen för båda titlarna känner jag själv att vi lyckats med precis det, att kombinera det gamla med det nya. Att behålla klassiska element och addera nytänkande.

Vi hoppas att nya Bjäre NU ska falla dig i smaken. Jag själv tycker verkligen att Jenica och Judith, som arbetat med vår nya form, lyckats skapa en tidning som ger er läsare något extra på varje sida. Det är i detaljerna det sitter och framöver kommer vi att fortsätta att finslipa varenda liten detalj för att hela tiden göra vårt allra bästa för att ge er exakt en tidning bjäreborna förtjänar – varje vecka, året om och såklart gratis hem i brevlådan.

Som tidning ska vi, för att citera tidningsmannen Jan Friedman när han i slutet av 80-talet var med och startade magasinet Z, rota och reta, roa och oroa.
Jag gillar verkligen den parollen för den sammanfattar på några få ord journalistikens betydelse och tidningens roll i samhället. Vi ska gräva och leta efter det som vissa inte vill ska komma upp till ytan. Vi ska oroa de som sitter på makten och samtidigt se till att roa de som lever sina liv här i kommunen.

En del i vår vision är att vi vill vara mer än ett lokalt företag. Vi vill vara en del av det lokala samhället och göra det vi kan för att göra vår lilla del av världen lite bättre.
Det kan handla om en julklappsinsamling, en tipsrunda under julskyltningen eller en tävling kring årets skyltfönster. Som den lokala tidningen vill vi vara där mitt i, där allt händer och där våra läsare är.

Har du tankar och idéer kring hur vi tillsammans kan göra mer? Tveka inte att kontakta oss så kanske vi tillsammans kan hitta nya vägar framåt för att göra Bjärehalvön ännu bättre.