Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2019-01-24 KL. 15:50

En helt fantastisk mötesplats

En helt fantastisk  mötesplats

Mitt i centrala Båstad ligger kunskapscentrum Agardh med bland annat gymnasieskola och bibliotek men det är även en viktig mötesplats och inspirerande miljö. Det finns saker för folk i alla åldrar. Från de yngsta barnens bilderbokshörna och öppna förskola till litteratur och konst för alla åldrar.

Jag har själv varit mycket i biblioteket och då ofta med min dotter. Genom åren har de hyllor som intresserar varierat men utbudet finns alltid där. Jag tycker kommunalrådet Johan Olsson Swanstein hade en bra sägning när han nyinvigde biblioteket ”Litteraturen ger läsarna en möjlighet att blicka in i fantasivärldar”. Med alla böckerna som finns i biblioteket lär det knappt finnas gränser på vilka världar man kan få uppleva genom dem. Så upplevelserna som biblioteket kan stå till tjänst med är näst intill oändliga då läsare gör sina egna personliga upplevelser av olika böcker och konstverk.

Även om biblioteket, tillsammans med de andra verksamheterna i huset, redan nu har mycket att erbjuda så hintade nytillträdda bibliotekschefen Catharina Elofsson att det finns många planer på nya saker. För tidiga att avslöja tydligen, men nyfiken blev jag.

Att biblioteket är så trevligt och inspirerande måste vara en stark anledning till att Båstads kommun lockar fler av sina invånare till biblioteken än någon annan kommun i Skåne och har flest låntagare i länet. Både utlåning och besöksantal placerar Båstad på topp tio-listan i landet. Det är inte en dålig bedrift.

Trevlig läsning!

PS. Ni vet väl att ni kan besöka biblioteket, slå er ner i sköna soffor och läsa Bjäre NU som finns bland nyhetstidningarna.


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU