Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2020-05-15 KL. 09:35

En möjlig framtid för skola i Torekov

En möjlig framtid för skola i Torekov
Med en tydlig ambition och inriktning har gänget bakom stiftelsen Sankta Thora satt samman en idé och plan för en ny friskola i Torekov, efter det att kommunen tagit sina elever från Torekov till nya skolan i Västra Karup. Det har de senaste året varit många som reagerat på beslutet om att lägga ner Sandlyckeskolan, ett beslut som ingår i kommunens strategi för en samlad skola på västra och södra sidan av halvön.

Intressant nog är det att det inte är de som protesterat högljutt tidigare om skolnedläggningen som kommit med detta förslaget utan en helt annan grupp. En grupp som skred till handling istället för att bara klaga på taget beslut.

Om det till slut blir verklighet av planerna med Nya Sandlyckeskolan återstår att se. Tillräckligt många behöver visa sitt intresse för att skolinspektionen ska kunna ge grönt ljus.

Nu höll det på att bli en inledare som inte innehåller något coronarelaterat men det bryts nu. Alexander Bard siade om framtiden efter pandemin på Nyhetsmorgon i TV4. Att en hel del kommer vara förändrat för alltid är nog högst troligt. En av de sakerna får vi hoppas blir beredskapen inför eventuella pandemier i framtiden. Att alla biografer har visat sin sista film tror jag dock inte ett dugg på. I alla fall inte i Båstad där vi har vår engagerade biografdirektör som ser till att varje visning blir en upplevelse för besökarna.

Trevlig läsning!
Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU