Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2018-03-02 KL. 11:09

Ett år går fort när man har roligt!

Ett år går fort  när man har roligt!

Det är nu ett år sedan första numret av Bjäre NU såg dagens ljus. Sedan dess har över en halv miljon tidningar burits ut till Bjärebornas brevlådor. Detta utan att det kostat er läsare en krona.

Den som är ytterst ansvarig för att ni fått och kommer fortsätta att få en lokal nyhetstidning i lådan varje vecka är vår ansvariga utgivare och prisbelönta entreprenör Joakim Ormsmarck som i över femton år med stor energi brunnit för att skapa och ge ut tidningar i olika former. Under året har vi i vår lilla tidningsfabrik lärt oss mycket och styrt om kursen allt eftersom vi sett effekten av våra insatser som gett direktiv för hur vi ska fullfölja vår ambition att leverera nyheter som berör på bästa sätt.

Under året har vi gjort nedslag i alla kommunens delar. Vi har skrivit om företagare, föreningar, sport i alla dess former och fotbollen i synnerhet, författare, politik, skolor, konserter, festande, byggplaner, skadegörelse, trygghet, kultur, samhällsplaner och planering, äldreomsorg, kritiserade beslut, hyllade beslut, odlare, moppefantaster, grundvatten, investeringar, avlopp, integration, flygare, bränder, renoveringar, kreativa ungdomar, jubilarer och mycket mycket mer.

Till det valår som nu kommer kan vi ta med oss att det som vi märkt intresserat er läsare mest verkar vara skadegörelse, inbrott, trygghet, politik, byggplaner, förskole- och skolfrågor. Vår rapportering kommer dock fortsätta spänna över ett brett område då vi anser att det inte bara är det som de flesta läser som är det som är viktigast att berätta.

Efter detta första året med Bjäre NU vill jag rikta några tack till de som är viktiga för oss.
Tack till alla de invånarna på Bjäre som tipsat oss om nyheter och ställt upp på att låta oss berätta om vad ni gjort och gör. Tack till alla politiker som svarar när vi frågar om varför ni gör på ena eller andra sättet. Tack till annonsörerna som insett att vi har en kanal till konsumenter som ger tillbaka mer än era satsade pengar. Och störst tack till er läsare som läser våra tidningar och gör att hjulet snurrar så fler tidningar kan bli gjorda!

Den uppskattning och det beröm vi får från er läsare gläder oss mycket och får oss att inse att vi har en viktig uppgift i att förmedla lokala nyheter till alla på Bjäre. De av er som tycker vi borde ha med mer i tidningen sporrar oss också. Vi har ett år på nacken nu och har inga andra planer än att bli bättre och utöka vår rapportering kring de lokala Bjärenyheterna.

Nu stärker vi vår organisation under våren med fler duktiga medarbetare i vår strävan för att göra ännu bättre tidningar. Med ödmjuk men ändå bestämd inställning för en framtid med ännu bättre tidningar så vill jag säga:

Tack för första året och trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU