Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2019-09-13 KL. 10:06

Framtiden kommer nu!

Framtiden kommer nu!

Det är nu lite drygt ett år sedan beslutet att börja bygga vård- och omsorgsboendet Haga Park i Förslöv. Ett beslut som dåvarande ordförande i Vård- och omsorgsnämnden Eddie Grankvist förklarade som ett större steg för mänskligheten än Armstrongs första steg på månen.

Redan 2013 antog kommunfullmäktige ett nytt vård- och omsorgsprogram där en av punkterna var att planera för ett nytt vård- och omsorgsboende i kommunens södra del efter att de analyserat framtida behov. Sen blev ärendet bara liggande i flera år utan att något gjordes. Anledningen sägs vara att det var väldigt turbulent inom Vård- och Omsorg under en tid med bland annat flera chefsavhopp. Under 2016 bildades en grupp som började jobba med var och hur detta nya boendet skulle kunna byggas.

I början av 2020 är förhoppningen att Haga Park ska stå klart. Att flera blivit lidande av förseningen är helt klart och något som dykt upp i flertalet artiklar i Bjäre NU. Det handlar om de som flyttades från 3-4:an och i detta nummer kan ni läsa om Helena och Göran som ställer sitt hopp om en värdig framtid till att Haga Park blir färdigt.

Detta är dock inte det enda projekt som dragit ut på tiden. Redan 2012 gjordes utredningar på framtida lokalisering av en ÅVC i kommunen. Att Svenstad inte var ett i längden hållbart alternativ var känt redan då. Men vad gjordes? Inget. Tiden gick och det slutade med att vi inte har någon lösning.

Att åka lite längre för att slänga saker på ”tippen” är nog något som de flesta kan leva med. Att kommunen kan erbjuda vårdplatser för våra äldre och förskola och skola till de yngre är dock inget som får fallera.

Det är väl bara att hoppas att nuvarande och framtida politiker inte sticker huvudet i sanden utan agerar i tid för att framtiden ska fungera. Vi vet inte allt om framtiden men tåget mot framtiden rullar på. Det går inte att stoppa. Imorgon är första dagen på framtiden.

Trevlig läsning!Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU