Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2020-05-29 KL. 07:52

Gav Kristi himmelsfärd en hint om hur sommaren blir? Och lite om skitsnack på FB

Gav Kristi himmelsfärd en hint om hur sommaren blir? Och lite om skitsnack på FB

Så var då även maj slut och sommarmånaderna stundar. Som väntat ställs festivalen Summer On in och även Hantverksmässan samt Sommarkväll med dans på Norrviken. Nu kan vi konstatera att typ allt som innebär folksamling är inställt denna sommar.
Folktätt var det dock stundtals på vissa platser under Kristi himmelsfärd då det var många besökare i Båstad. Det verkar som lite fint väder och ledighet lockar många till Båstad. Kanske blir en bra sommar för de som är beroende av turister och kan tjäna pengar utan trängsel.

Nu till veckans skitsnack på Facebook.
En person skriver: ”Förskolorna Äppelbyn och Päronbyn ska rivas och ersättas av höghus.”.
Flera blir upprörda och bestörta över påståendet. Kommentarer som ”var ska barnen ta vägen när de river förskolorna?” och ”Det är typiskt för denna kommunen, politiker och tjänstemän lever ett hermetiskt liv i kommunhuset, fritt från insyn och påverkan och kan i princip göra som de vill.”

Senare kommer vissa och försöker påpeka osanningen i vad många skriver. Det är ju bra. Det som oroar mig är att det är så många som tar originalinlägget för en sanning och inte reflekterar över det. Tror vissa verkligen att kommunen kommer riva förskolor med verksamhet i och kasta ut barnen? Kommunen har ju lagstadgade krav på att det finns förskoleplatser så det räcker till alla.

I den nya översiktsplanen har centrumområdet kring torget Lyckan fått ny/ändrad status som Stadsbygd. Det står följande:
”Centralt i tätorten finns två områden med väldigt låg nyttjandegrad. Det är kvarteret Plommonet och kvarteret Citadellet där kommunhuset ligger idag. På dessa fastigheter ligger idag verksamheter i byggnader i olika skick och med olika livslängd. Successivt, i takt med att byggnaderna bedöms vara uttjänta, bör kvarteren förtätas och få nya funktioner. Plommonet bedöms ligga först i tid för en omvandling. Både inom Plommonet och Citadellet finns möjligheter att pröva tätare bebyggelse och kombinera olika typer av markanvändning inom stadsbygd.”

Det är inom Plommonet som förskolorna Äppelbyn och Päronbyn ligger. Att ”Successivt, i takt med att byggnaderna bedöms vara uttjänta, bör kvarteren förtätas och få nya funktioner” betyder inte att kasta ut barnen och riva förskolorna. Men så tolkar tydligen vissa det hela.Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU