Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2020-11-07 KL. 13:02

Golf och skidåkning inom en kvart!

Golf och skidåkning inom en kvart!

Nu har Vallåsen öppnat sin slinga för längdskidåkning. Detta gör att vi i Båstad kan vakna en helg och tänka ”Ska jag spela golf på en grön golfbana eller åka lite längdskidor på snö”. Båda aktiviteterna finns på nära håll samtidigt. Det måste vara få platser som kan erbjuda det.
Men vill man inte spela golf eller åka skidor finns ju alla andra möjliga aktiviteter också. Vandra, cykla, sporta inomhus eller utomhus. Utbudet och möjligheten till en aktiv livsstil på Bjäre med omnejd är förstklassigt.

Nu har vi levt med corona under lång tid. För oss på Bjäre klarade vi oss bra i början men den senaste tiden ökar antalet konstaterande fall. En ökad testning kan ligga bakom men det är inte över än. Tvärt om.
Nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten, stängda kommunala verksamheter och hårdare regler på sport och kultur. Det är väl bara att lyda och vara klok och försiktig.

Nu börjar i alla fall jag undra hur det ska bli med julen. Var och när ska folk julhandla och kommer man kunna resa och träffa släkten över jul. Vad vi lärt oss av pandemin är tyvärr att vi aldrig får såna svar förrän nära inpå. Regler kan ändras snabbt. Vad gäller julhandeln kanske det ändå är klokt att börja tidigt och inte göra den när många andra gör den. Men då gäller att inte alla tänker så. Men vem vet…

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU