Klik venligst
LEDARE 2024-04-06 KL. 13:00

Hallå Bjäre. Här är jag – eder nye chefredaktör.

Av Per Brolléus

Hallå Bjäre. Här är jag – eder nye chefredaktör.
Per Brolléus är ny Chefredaktör på Bjäre NU. Foto: ByMija

Och apropå Bjäre så hörde jag att det finns diskussioner om vad som är smartast att kalla Bjäre. Ja, jo, jag vet. Det heter Bjäre och ska såklart få heta det i hundra år till. Men, ur en marknadsföringsaspekt så har det tydligen diskuterats en hel del.

Jag kommer från småländska Ljungby, bor på minst halvtid i Skummeslöv och har nog under sex decennier befunnit mig minst tusen gånger på Bjäre. De första 950 gångerna hade jag ingen aning om att jag var på Bjäre, trots att vi i skolan (kan har ha varit i årskurs 5) fick lära oss att Bjäre var Bjäre. Så jo, jag har mognat och tagit till mig. Och jag har definitivt inget bättre förslag om Bjäre skulle heta något annat än Bjäre, även om jag ur ett nationellt eller internationellt perspektiv nog hellre skulle valt Båstad som lockrop.

Men det här, den här tidningen, den här sajten är i första hand till för dig som bor här, som verkar här, som är här – inte sådana som eventuellt kanske ifall ifall ska komma hit. Bjäre NU är Bjäre NU och ska vara Bjäre NU. Med precis det lokala fokus som trots miljarder nyhetsförmedlare är extremt unikt.

Min företrädare på den här posten som chefredaktör, Joakim Ormsmarck, hävdar att han älskar lokal-lokala nyheter. Men han slår inte mig. Jag älskar dom ännu mer. Ännu ännu ännu mer. Sån är jag och jag är så förbaskat stolt över att köra bussen med tidningen och sajten och skratten och allvaret och nyfikenheten och närvaron och människorna framåt från och med nu.

Så. Här är jag. En man som kommer från ett liv på Sveriges Radio där jag jobbat i 28 år (har nog gjort precis allt) på såväl P4 Kronoberg, P4 Kristianstad som P4 Halland. Jag blir glad när Halmstad BK vinner, ännu gladare när Rögle segrar, men överlägset lyckligast när West Ham United tar tre poäng. Inget är större än WHUFC när det kommer till idrott.

Två söner. En i Halmstad och en i Malmö (alltså de bor där, det är inte jag som flängt runt, ni fattar). Inga barnbarn, inga katter, men en sambo. Cyklar i skogen, på landsvägar och på spinningcyklar. Helst en gång om dagen, men sanningen är snarare en gång i veckan. Har bytt en knäled, är närsynt och färgblind, gillar elbilar, hallon, kött och öl (vanlig öl, dvs riktig öl). Nyfiken, gillar åsikter, söker spänning men hatar pariserhjul. Typ så.

Hönni, vi hörs!

Per Brolléus

Chefredaktör Bjäre NU