LEDARE 2021-02-12 KL. 13:07

Helgfrukost först på tisdag?

Helgfrukost först  på tisdag?

Årets Nyföretagarkommun är en utmärkelse till hela näringslivet på Bjäre

Vi hade tänkt börja prenumerera på Göteborgs-Posten. Ibland är det skönt att ha lite extra läsning, inte minst på helgerna, så nu var det dags. Vi hann nästan bli lite exalterade över hushållets nya kulturella ansats och såg härliga frukostar framför oss med surdegsbröd, färskpressad juice, nybryggt kaffe och den där mysiga frågan om vem som ville ha kulturdelen först och vem som skulle ta sporten… Då kom mailet.

”På angiven adress delas tidningen ut av posten. Det innebär att tidningen levereras cirka 1-2 arbetsdagar efter utgivning. En extra distributionskostnad på 50 kr för 7-dagars prenumeration och 35 kr för helg distribution är inkluderat i priset.”

Jag vet inte vilket som provocerar mig mest egentligen. Att GP, som får drygt 4 miljoner om året i distributionsstöd, inte kan distribuera sin tidning till mig i Laholms kommun där de facto deras systertidning Hallandsposten är enda dagstidningen och de själva äger distributionsbolaget ELLER att de särskriver helgdistribution… Oavsett vilket så blev det ingen tidning så jag får helt enkelt köpa den på ICA på morgonen och risken är nog stor att det inte blir GP då tyvärr.

Det här med distribution är inte det enklaste, det vet vi som lovar att vår tidning ska finnas i alla kommuninvånares brevlådor varje helg.
Tillsammans med Svensk Direktreklam arbetar vi hela tiden för att förfina och förbättra vår distribution och det ger resultat vilket känns mycket bra. I det här numret kan du dessutom läsa om vår nya satsning som Klimatkompenserad Lokaltidning – en ny beteckning som vi som första tidning i landet nu kunnat trycka i vår tidning!

Just nu arbetar vi för fullt med att skapa vår nya hållbara redaktion. Efter fem år i Dala är det nu dags att börja skriva ett nytt kapitel och det känns både inspirerade och spännande.

När pandemin släppt greppet och det är dags att återgå till det normala, vad det nu innebär, kommer du att hitta oss i Östra Karup där vi utlovar byns godaste kaffe och lokalproducerade tidningar varje helg precis som alltid!Joakim S Ormsmarck, Chefredaktör