LEDARE 2023-02-12 KL. 07:15

Hjälp oss att vaska fram dina hjältar

Av Joakim Ormsmarck

Hjälp oss att vaska fram dina hjältar

Som undertecknad kunde avslöja i förra veckans nummer tar Bjäre NU över stafettpinnen när kommunen väljer att inte mer dela ut utmärkelsen Månadens person.
Tanken att fortsätta med denna tradition var i högsta grad spontan men också så självklar när vi väl yttrat orden. Som bygdens lokala tidning möter vi dagligen människor som på olika sätt bidrar till att göra den här halvön till en den fantastiska plats den är.

Vi ser inte att det kommer att bli någon utmaning att hitta personer att hylla, däremot att välja ut och vaska fram just denna månads person lär bli tufft.
Månadens Bjärebo är det nya namnet och vi kommer att dela ut utmärkelsen tolv gånger per år i samband med månadsskiftet.
Förutom äran, en rejäl bukett blommor och ett diplom, kommer vi självklart att bjuda vår läsare på en intervju med vinnaren och en motivering från juryn.

Men nu behöver vi din hjälp. Jag är helt övertygad om att du har personer i din närhet som sprider glädje, hjälper andra, stöttar och lyfter. Det kan vara eldsjälar inom föreningsliv, trotjänare på jobbet eller någon som bara gör det där lilla extra för sina grannar.

Tipsa oss om dina kandidater så utmärkelsen blir hela Bjärehalvöns pris.
Slå mig en signal eller skicka ett mail där du berättar om den som du tycker förtjänar en hyllning. Såklart kan du vara anonym så bara ös på med tips!

Joakim Ormsmarck