Klik venligst
LEDARE 2023-01-22 KL. 07:00

Hur skulle vårt samhälle se ut om vi inte haft alla ideella krafter?

Av Joakim S Ormsmarck

Hur skulle vårt samhälle se ut om vi inte haft alla ideella krafter?

Hur skulle vårt samhälle se ut om vi inte haft alla ideella krafter som på olika sätt är pusselbitar i vårt gemensamma liv här i kommunen? Tanken slår mig när jag läser igenom veckans nummer innan tryck och fastnar på artiklarna om Lions insamling för Ukraina och Drivkrafts arbete för att minska ensamheten bland äldre.

Dessa båda är långt ifrån ensamma i att på olika sätt engagera sig för att göra vårt samhälle till en bättre plats och samtidigt hjälpa andra. Vi ser det hela tiden omkring oss, inom idrottsföreningar, välgörenhet och det allmänna föreningslivet. Samtidigt är det ganska lätt att ta allt detta arbete för givet och glömma bort att uppskatta alla dessa insatser.

För faktum är, skulle det ideella arbetet bara en dag försvinna så skulle vårt samhälle på många sätt sluta fungera. Oavsett om det handlar om ungdomstränare i den lokala fotbollsklubben, kassören i pensionärsföreningen eller skolklassen som plockar skräp på stranden är det arbete som vårt samhälle inte kan bekosta på vanligt sätt. Med andra ord, om ingen tar tag i det så kommer det inte att bli gjort.

Så med dessa inledande ord skulle jag bara vilja tacka alla er som på olika sätt tar hand om vår fantastiska lilla kommun och människorna som bor här. Dina insatser gör skillnad och tillsammans gör vi alla Bjäre lite bättre varje dag. Och det räcker långt.

I veckans nummer av Bjäre NU kan du bland annat läsa om Torekovs föreläsningsförenings program inför våren och Båstad Bjäres Konstförenings första utställning för året. Kulturen kryddas med en del hockey, lite rally och såklart en del blåljusnyheter. Med andra ord en ganska vanlig vecka på Bjärehalvön i slutet av januari.

Det ingen hemlighet för någon att januari inte är den mest händelserika månaden på året, varken generellt eller här på Bjäre. Men med det sagt så står livet på intet sätt still bara för att det regnar småspik utanför fönstret och de flesta av oss håller oss hemmavid.

Det finns alltid saker att berätta i en tidning. Vad tycker du att vi missar?

Vi är visserligen ett tiotal personer här på redaktionen men vi kan omöjligt hålla koll på allt som händer och sker omkring oss. Har du tips på personer som borde uppmärksammas eller finns det saker i samhället som du tycker borde lyftas fram i ljuset?

Tveka inte att kontakta mig eller någon av mina kollegor, vi finns bara ett samtal eller mail bort!

Joakim S Ormsmarck