Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2019-11-15 KL. 11:22

Inga pengar till Lejontrappan

Inga pengar till Lejontrappan

”Vi har stora ekonomiska utmaningar och det kommer inte bli lättare framöver” meddelade Samverkan för Bjäre när de presenterade budget 2020. Det är en verklighet som många kommuner lever med i dessa tider.

Budgeten ska lägga ramar för verksamheter och visa vad som prioriteras. Frågan är om det faktiska utfallet har någon chans att spegla budgeten? Om resultatet blir liknande tidigare år kommer inte budgeten att hållas. Får vi ytterligare ett år där verksamheter går minus och räddas av tomtförsäljningar?

Investeringarna som budgeteras är de nödvändigaste. Det är skolor i Förslöv och Västra Karup, anslutning till sydvatten, fortsatt utveckling av gång- och cykelvägen utmed den gamla banvallen och upprustning av Köpmansgatan som är det aktuella.

Många i Båstad undrar dock vad som händer med den en gång så fina Lejontrappan som står och förfaller. På det gav Samverkan för Båstad följande svar: ”Det är en pressad ekonomisk situation och vi måste se vad som måste göras och inte. Under 2020 kommer vi inte lägga några resurser till Lejontrappan.”

I deras plan för de kommande fem åren finns i nuläget inga pengar allokerade till Lejontrappan. Kan det vara så att de hoppas på att det ska lösa sig genom att pengar kommer från annat håll? Det har ju tidigare varit en lösning för byggande av utegym och bryggor med mera.

Trevlig läsning!Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU