LEDARE 2021-02-19 KL. 16:20

Längtans tider!

Längtans tider!

Det är kanske så att man måste mista saker för att riktigt längta och inse hur mycket de betyder. Pandemin har verkligen blivit längtans tider. Alla längtar efter något, många längtar efter mycket. Vi längtar efter att umgås så som vi gjorde förr. Vi längtar efter att ta del av sport och kultur och andra typer av sammankomster där vi delar på upplevelser. Vi längtar efter att få resa och känna oss fria.
Listan på allt vi längtar efter kan göras lång och den har nog till stor del personliga olikheter men alla har nog något på sin lista.

Det senaste många längtar efter är nog den där sprutan med vaccinet som ska förhindra fler onödiga dödsfall och hjälpa till att få tillbaka samhället till något typ av normalläge. Om nu bara vaccinleveranserna kan komma upp i de volymer som regionerna efterfrågar. Sen tycker i alla fall jag att det är allas skyldighet att ta vaccinet. Ta en för gruppen helt enkelt.
Till dess får vi fortsätta upprepa mantrat: Tvätta händerna, håll avstånd. Håll i och håll ut.

Men så längtar vi nog också efter att slippa höra om och läsa text efter text som handlar om denna sorgliga pandemi som vi för bara drygt ett år sedan var så lyckligt ovetande om.

Undrar om det finns något som vi nu är lyckligt ovetande om?


Peter Jakobsson, Nyhetsredaktör Bjäre NU