Klik venligst
LEDARE 2022-11-12 KL. 13:30

Ledare: Årets viktigaste projekt

Av Joakim Ormsmarck

Ledare: Årets viktigaste projekt

Ett av de projekt som ligger mig allra varmast om hjärtat är den julklappsinsamling som vi tillsammans med er bjärebor har arbetat med under snart tio år. Om några veckor är det dags att starta upp årets insamling och vi kan redan nu konstatera att behovet är större än någonsin. Vi kommer verkligen att behöva all hjälp vi kan få.

Med ett krig i Europa, elpriser som slår i taket och till detta en begynnande lågkonjunktur är det många familjer som kommer att få en tuff jul på många sätt.
Vi kan inte hjälpa till med allt men genom julklappsinsamlingen kan vi stötta och bidra till att lätta en tung börda för de föräldrar eller mor- och farföräldrar som redan nu vet att julklappspengarna helt enkelt inte finns på kontot.

Genom åren har julklappsinsamlingen även kommit att utvecklas till att även stötta med presentkort på mat i de lokala butikerna. Privatpersoner och företag bidrar på de sätt de har möjlighet till och varje år hjälper vi tillsammans väldigt många människor i vår närhet.

När vi startade julklappsinsamlingen var det många som höjde på ögonbrynen. Inte finns det väl fattigdom här på Bjärehalvön?
Svaret är att det finns det absolut, det är bara det att de som har det som tuffast är väldigt bra på att dölja det och vi som har det bättre är väldigt bra på att undvika att se det.

Julklappsinsamlingen föddes en kväll hemma vid vårt köksbord. Vi hade tidigare på dagen haft barnkalas för Charlie som fyllde 4 år och nu låg det drivor med presenter på bordet framför oss. Det handlade om leksaker för tusentals kronor.
Samtidigt började vi prata om vilka som inte hade kommit på kalaset och insåg att det fanns barn som aldrig gick på kalas av just denna anledning, familjerna hade inte råd att vara med i presenthetsen. Här och då föddes idén att bidra på de sätt vi kan.

Under alla åren har Fyrens Församling varit de som hanterat utdelningen av både julklappar och presentkort. Det arbete som Christer, Peter och Kerstin bidragit med är nyckeln till att vi kunnat hjälpa alla dessa medmänniskor. Tillsammans hjälper bjärebor andra bjärebor.

På julskyltningen startar årets insamling och jag skulle vilja be alla er som har möjligheten att vara med och bidra i år. Behovet är så stort och vi behöver all hjälp vi kan få.
Det är dessutom inte svårt.
Köp en julklapp, slå in den och skriv en lapp som du tejpar på som beskriver innehållet.

Vi behöver julklappar till alla åldrar, från bebisen till tonåringen.
Är du osäker så köp ett presentkort, det är alltid uppskattat.

Vi kommer att finnas på plats utanför ICA Supermarket under julskyltningen och det går även bra att lämna in julklapparna till Tyristbyrån eller till vår redaktion på Kalkvägen 6.

Redan nu vill jag tacka alla er som kommer att vara en del av årets insamling! Vi gör skillnad tillsammans!

Joakim S Ormsmarck