Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2019-07-12 KL. 07:32

Mer sommarläsning

Mer sommarläsning

Oj, går det verkligen att ge ut en tidning i lilla Båstad? Så duktiga ni är som kämpar på, det kan inte vara lätt nu när allt finns i mobilen…
Vad ska jag egentligen svara damen jag möter när jag står i hamnen en tidig morgon och fyller på ett av våra tidningsställ? Kanske skulle jag kunna börja rabbla all statistik jag kan utantill kring gratistidningarnas frammarsch över hela landet och våra läsares kärlek till den lokala tidningen. Eller kanske börja förklara vår filosofi kring att bygga ett lokalt tidningshus som istället för att centralisera och skära ner satsar på att bygga lokalt och ger allt vi har för att lyckas med det vi tror på och samtidigt värna om demokratin. Men damen är redan på väg vidare så jag ropar ett lite desperat ”tack för att du läser tidningen” efter henne.

Men visst är det egentligen ganska otroligt att det går att ge ut inte bara en utan faktiskt fyra lokala tidningar på Bjäre, förutom Bjäre NU även månadstidningen Bjäreliv och affärstidningen Bjäres Affärer och såklart sommarmagasinet Båstad Magazine som i dagarna började delas ut. Ett magasin som kommit att bli smått ikoniskt, nominerat till Svenska Designpriset för några år sedan och nu för nionde sommaren spritt på alla de mötesplatser som finns runtom i Båstad och Torekov. Har du inte hittat ett exemplar ännu så håll utkik!

Vi tror på Bjärehalvön och vi tror på den tryckta tidningen. Vi är övertygade om att ett levande samhälle behöver tidningar som berättar, informerar, skapar debatt och inte minst underhåller. Om vi ska ha en fungerande demokrati måste det finnas en fungerande oberoende nyhetsjournalistik som berättar om det som händer i vår omedelbara närhet. De nationella och internationella nyheterna omges vi av dagligen via TV, radio, internet och de traditionella dagstidningarna men efterhand som dessa centraliserats och rationaliserats hårt finns det idag många vita fläckar i landet där det helt saknas lokal nyhetsbevakning. Så länge vi lever och har hälsan kommer vi att arbeta för att detta aldrig ska hända på Bjäre.

Under sommaren ökar vi upp våra upplagor och kompletterar vår hushållsutdelning med fler ställ, alltför att så många som möjligt ska nås av våra tidningar. Med dessa ord vill jag önska er alla en riktigt läsvärd sommar med massor av lokal läsning!Joakim Ormsmarck, Ansvarig utgivare