Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2018-05-03 KL. 18:49

Mer sport i Båstad till glädje för många

Mer sport i Båstad till glädje för många

Så är då äntligen den nya konstgräsplanen i Båstad färdig. Projektet Konstgräs 17 blev bland annat på grund av höstens regnande så försenat så det slutade som Konstgräs 18. Nu kan GIFens alla lag träna på den nya planen så den riktiga gräsplanen kan hållas fin tills landslaget kommer och ska träna där inför VM.

Friidrottsanläggningens färdigställande går mot sitt slutskede och senare i vår tror de att den ska vara färdig. Där blev det tyvärr problem med gräset i mitten och på den planen kommer man inte kunna spela fotboll förrän efter sommaren. Glada friidrottare som springer, kastar och hoppar på arenan hoppas vi dock se väldigt snart.

I detta nummer berättar vi även om Andreas Gustafsson och Magnus Jönsson som vill bygga Båstad Padel Center som ska bli en padelhall utöver det vanliga vid Båstads nya tågstation i Hemmeslöv. På bara ett år vill de få på plats en byggnad med padel både inomhus och ute samt restaurang, café, kontor, gym med mer. Går deras planer i lås så kommer Båstad få ytterligare en idrottsanläggning om bara ett år.

Fantastiskt är ju också att moder jord utan någons ansträngningar även gjorde Bjäres natur till en naturlig och utmanande cykeldestination. Våra vackra vägar och åsens sluttande utmaningar är inget som man kan bygga i efterhand. Cykelsporten har vuxit på senare år och att utövarna hittat hit är ingen slump. Att det skall arrangeras SM-tävlingar i sommar är ett bevis för detta.

Havet och vindarna som lockar till segling och surfing råkar vi också ha runt knuten utan att någon behöver anstränga sig för att hålla dem igång.

Med relativt få invånare i kommunen kommer det finnas ett otroligt utbud av idrottsanläggningar och möjligheter till motion här på vår fina halvö. Kunde nu bara någon komma med en lösning för en simhall så skulle Båstad och Bjäre kunna bli ett riktigt komplett sportcentrum till glädje för alla som önskar att röra på kroppen.


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU