Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2019-02-14 KL. 18:06

Mobbing måste stävjas på bästa möjliga sätt.

Mobbing måste stävjas på bästa möjliga sätt.

Att mobbing kan förstöra barns liv är det ingen tvekan om. Det är därför viktigt att inga barn ska behöva vara utsatta för det. Varken i skolan eller på fritiden.

Undertecknad vet hur det är. När jag var liten var jag både lite överviktigt, rödhårig och fräknig. Det krävs inte så mycket fantasi för att komma på ganska många fula ord att kalla den ungen. Men jag hade också ett ganska hett temperament som gjorde att jag gav tillbaka. Fanns inget att säga kanske jag kastade sten efter de som kallade mig dumma saker. Det var ju såklart inte rätt att göra och gjorde kanske även att det var ”roligare” att kalla mig saker eftersom det gav effekt. Som tur är så gick det aldrig överstyr och jag hade alltid vänner.

Tillbaka till nutiden och jag hoppas att det jobbas med antimobbing på bästa möjliga sätt runt om på Bjäres skolor. Finns det barn som känner sig utsatta och föräldrar som upplever att mobbingen inte tas på allvar så är det något som är fel. Att alla instanser gör vad de kan och enligt regelverket måste vara en grundförutsättning.

Sen ska inte allt skyllas på skolan. Barn behöver i grund och botten känna sig trygga och kunna skilja på rätt och fel och visa respekt mot varandra. Vara schyssta kompisar helt enkelt. Det är till stor del föräldrarna som ska uppfostra barnen till att vara så. Visar dock inte föräldrarna med gott exempel på hur man är det så kan det gå illa.

En skolmiljö där det inte finns ett enda fall av att någon känts sig kränkt någon gång kanske inte är trolig men det måste vara nolltolerans som är målet ändå.

Var snälla mot varandra!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU