Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2019-10-11 KL. 08:36

När eldsjälar och pengar möts händer bra saker

När eldsjälar och pengar möts händer bra saker

Nu har nya multisportarenan invigts i Grevie. Ett projekt som kostat en hel del pengar men som inte blivit av utan eldsjälarna som brinner för sin idrottsklubb och att få ungdomar i rörelse.

Eldsjälar är superviktigt för många verksamheter och föreningar men vid vissa investeringar så krävs det ekonomiska medel för att planerna ska kunna slutföras.

Att vi på Bjäre har stiftelser som gärna stöttar projekt som gagnar samhället är helt otroligt och en av pusselbitarna till att saker blir gjorda. De senaste åren har vi många gånger rapporterat om projekt där stiftelserna gjort det möjligt.

Allt som oftast återkommer Stiftelsen Gripen och även Mats Paulsson stiftelse som medfinansiärer. Och projekten är av olika karaktär och vi har inte haft möjlighet att rapportera om allt men om jag tittar i backspegeln på vad vi skrivit om så är det en diger lista. Det har varit padelbanor i Segelstorp och Torekov, konstgräs och friidrottsanläggning i Båstad samt 125 stycken fotbollsmål till idrottsklubbar i flertalet kommuner.

Det har varit renoveringar av bygdegårdar och uppbyggnad av Linbastua. Det har varit integrationsprojekt för att få nyanlända kvinnor in i svenska samhället och eltvillingcyklar till äldreboenden. Det har varit satsningar på Sjöräddningssällskapets verksamhet och säkerhetshöjande DNA-märkningsprojekt. Det har varit bidrag till utställning på KVS-muséet och satsningar på utbildning i vardagsekonomi för åttondeklasser. Säkert är det ännu fler satsningar som fått bidrag från dessa stiftelser de senaste åren och det är bara att lyfta på hatten och tacka.

Som rubriken lyder så är det när eldsjälar och ekonomiska medel förenas som det händer saker. Låt oss hoppas att det fortsätter så.

Trevlig läsning!Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU