Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2018-01-19 KL. 09:28

Nu kör vi!

Nu kör vi!

Välkommen tillbaka till ett nytt år med Bjäres lokala nyhetstidning. Efter några veckors uppehåll kommer vi nu varje vecka under resten av året att förmedla vad som händer på i Båstad och på Bjärehalvön. Jag ser fram mot året då många nya bostadsområden ska färdigställas, många viktiga politiska beslut ska fattas, handel och samhälle kommer att utvecklas. Ser även fram mot en sommar med festivaler, konserter, utställningar, tennis, segling, cykling och en helt ny padelturnering.

Det är även valår och vi på Bjäre NU kommer löpande ge er den informationen ni behöver för att göra ett klokt val av de lokala representanterna vid valurnan i september. Är det bra som det är eller vill ni se en förändring av den politik som styr kommunens beslut i alla viktiga frågor? Det är er röstsedel som avgör vilka som ska styra efter valet! Vi ger er politikernas uttalanden och utspel. Ni avgör.

Jul och nyår har avklarats, skolorna har börjat, de flesta är tillbaka i vanliga takter och vi går mot ljusare tider.

Ett av de vanligaste nyårslöftena är nog att bli lite hälsosammare samt att börja träna eller träna mer. Efter all julmat och godis känns det lockande att komma igång att röra på påkarna.

Även undertecknad fick en släng av den känslan och har nu återupptagit träningen efter ett år med alldeles för lite fysisk aktivitet. På Bjäre finns alla möjligheter för att röra på sig och träna. Den fina naturen inbjuder till löparrundor, långpromenader och cykelturer. Trots kommunens ringa storlek har vi ett bra utbud av inomhussporter som kan utövas under den kalla och mörka tiden. Våra lokala matproducenter gör att vi med lite eftertänksamhet kan äta både nyttigt och närodlat om vi lägger manken till.

I detta nummer ger vi er en hel bilaga om träning och hälsa som vi hoppas ger inspiration och en extra knuff i ryggen till de som vill börja träna eller utveckla träningen till nya nivåer och kanske testa nya träningsformer.

Att vi i en så liten kommun kan använda superlativ som världsmästare så ofta som vi gör är helt enormt. Nu har vi en världsmästare som ställer ut på galleriet i Båstad bibliotek tillsammans med en färgstark konstnär som målar precis vad han vill.

Glad läsning!


Peter Jakobsson