Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2019-08-23 KL. 14:13

Öde på parkeringen, som vanligt.

Öde på parkeringen, som vanligt.

Det slår mig varje år. Hur tomt det känns när sommargästerna till största delen har lämnat. Parkeringarna är nästan tomma och torgen känns mer öde. Så som det brukar vara.

Som det brukar vara är det nu även med Bjäre NU. Åtta veckors sommarnummer har passerat och nu är det som vanligt igen. Insändarsidan är tillbaka som tidigare och ämnen som tyckts till om förr återkommer.

Skolfrågan är fortfarande en het potatis på insändarsidan och mycket är på gång inom det ämnet. Partierna har ganska rejält mellanrum mellan sina åsikter om vad som är bästa skolstrukturen. Nya skolor ska byggas och vid renoveringar går det över budget fort. Hur det blir framöver med alla skolprojekt ska bli intressant att följa.

En annan insändare belyser projektet med att rusta upp och bygga om utmed Köpmansgatan. Eller ”trafiksäkerhetshöjande åtgärder” som det heter i andras munnar. Att just korsningen Fridluftsvägen Köpmansgatan är besvärlig måste alla som kört där insett. Mycket trafik och långa bussar som har svårt att få plats när de ska svänga ut eller in på den mindre vägen.

Lite stökigt för bilisterna lär det nog bli under ombyggnationstiden med delsträckor som är enkelriktade och alternativa vägar får brukas. Vi får hoppas att det hela är välplanerat och inte drar ut på tiden. Enligt planerna kommer Köpmansgatan att bli mycket finare när det är klart. Det ser jag fram mot och dessutom är det ju trevligt att kunna visa upp för sommargästerna nästa sommar.

Som skrivet så är insändarna tillbaka så skicka gärna in era tankar om vad som händer. Ett tips är att hålla dem relativt korta och med tydligt fokus. De insändarna blir lästa av många fler än de som är för långa och osammanhängande.

Trevlig läsning!Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU