Klik venligst
LEDARE 2023-05-21 KL. 06:00

Överraskad och väldigt tacksam

Av Joakim S Ormsmarck

Överraskad och väldigt tacksam

Dagarna innan årets näringslivsgala på Norrviken kunde jag bara konstatera att jag inte fick ihop kalendern. Ett viktigt möte på kvällen visade sig helt omöjligt att flytta så det var bara att bita i det sura äpplet och meddela arrangören att min stol på kvällen skulle vara tom och de fick mer än gärna lämna platsen till någon annan, då jag visste att det fanns en kölista. Men eftermiddagens föreläsningar och prisutdelningar på Ravinen tänkte jag inte missa. För första gången på många år hade jag själv inga åtagande alls, inga priser som skulle delas ut och inga nomineringar för egen del. Med andra ord en skön eftermiddag med spännande människor, inspirerande föreläsningar och inte minst en liten utflykt från redaktionen.

Vilket arrangemang Annika Borgelin och hennes kollegor på Båstad Turism & Näringsliv hade lyckats skapa! Jag ska erkänna att jag varit en aning skeptisk till att starta redan på eftermiddagen men jag blev på alla sätt överbevisad och det är bara att lyfta på hatten och gratulera till väl utfört arbete. Detta bådar gott för framtida galor och då tänker jag absolut inte missa kvällens middag.

Men det här med att gå ditt helt utan några åtagande gick så där får jag erkänna. När eftermiddagens sista utmärkelse skulle delas ut, Årets Ambassadör, och tidigare pristagare steg upp på scenen kunde jag inte låta bli att tänka vilken fantastisk utmärkelse det är att få vara ambassadör för denna magiska halvö med allt vad den har att bjuda på i form av kultur, natur, näringsliv, historia och mycket, mycket mer.
Så började motiveringen läsas upp och den handlade om journalistik…
Det blev helt tomt i huvudet och jag insåg att det var vårt lilla företag det handlade om. Företaget som jag och Julia startade för snart tio år sedan och som vuxit och blivit en sådan stor del av våra liv och vår identitet är Årets Ambassadör 2023.

Nu, en knappt vecka senare, vet jag fortfarande inte riktigt vad jag sa på scenen eller knappt ens hur jag hittade dit bland alla trappor men diplomet hänger på väggen på redaktionen och det kommer fortfarande grattis-sms och mail så det har helt klart hänt.

Det enda jag önskat nu är att vi alla varit på plats och att våra medarbetare kunnat dela stunden på scenen med mig. Förmodligen hade de haft avsevärt bättre och roligare svar än de jag lyckades pressa fram men framförallt hade jag velat hylla dem alla som är med på den här resan som faktiskt bara precis har börjat. Tillsammans är vi så otroligt bra!

Ett stort grattis till Johan, Jenica, Peter, Judith, Stefan, Plogen, Erik, Rickard, Carina, Jeanic och Stellan. Vi tillsammans är Made in Båstad. Tack för att just ni vill jobba med oss!

Såklart också ett stort tack till juryn som jag tycker gör ett modigt val.
Att utse ett mediebolag till årets ambassadör är kaxigt då man aldrig vet vad vi skriver nästa vecka. Men oavsett vad så lovar jag att det är med stor kärlek till Bjärehalvön.

Slutligen så måste jag hylla min partner-in-crime, min själsfrände och livskamrat, bästa vän och kollega. Julia, älskling vilken jäkla resa vi har gjort sedan vi landade här på Bjäre för drygt tio år sedan, trasiga och trötta. Bjäre läkte oss och sedan dess har vi försökt ge tillbaka till den här fantastiska halvön och jag tror faktiskt att vi lyckats ganska bra.

Joakim S Ormsmarck