Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2018-07-20 KL. 18:01

Padel till minne av Mårten

Padel till minne av Mårten

Jag har aldrig förr varit med om att alla som provat en sport är så enade i att det är så kul. Så fort jag träffar en padelspelare så är det samma budskap ”Man fastnar direkt!”. Det är Sveriges just nu snabbast växande sport och nu kommer de bästa spelarna i världen och ska spela padel i Båstad. Nu är det ett utmärkt tillfälle för de som inte är så insatta i sporten att komma och titta på bollunderhållning med mästarna i sporten.

Swedish Padel Open gör också en hyllning till multisportaren och Båstadprofilen Mårten Björnsson som verkligen brann för padeln men som tragiskt förolyckades i en olycka i vintras. Pokalen Mårtens Trophy är vad spelarna spelar om.

Till en träningsbillaga som vi gjorde bara veckor innan olyckan pratade vi med Mårten för att göra en artikel om just padel. För er som inte vet så mycket om padel tänkte jag nu upprepa en del av den och låta Mårtens egna ord förklara sporten.

Vad är så bra med Padel?
– Det är enkelt! Det går fort från det du börjar spela till att det blir riktigt kul. Få racketsporter är så lätta att snabbt komma in i så det ger ett givande och underhållande spel. Olika duktiga spelare kan spela tillsammans och det är fortfarande kul. Dessutom spelar man alltid dubbel så det är även socialt vilket gör att det är en kul sak att göra tillsammans. Just den sociala delen tilltalar väldigt mycket tjejer som har lockats till sporten, berättar Mårten.

Kan alla spela Padel?
– Ja, det passar alla åldrar och det är en perfekt familjesport. Går man kurs i fyra timmar och lär sig grundtekniken så kan man sedan spela, ha kul och utveckla sitt spel. En del tennisspelare tror de kan padel bara för att de kan tennis men det är en helt annan sport med andra tekniker. I tennis jagar du alltid bollen men i padel kommer den studsa tillbaka via väggarna så det gäller att vara taktisk.

Hur ser du på framtiden för padel?
– Om fem år kommer det vara mycket mycket större än den är nu. Vart än det byggs nya banor och hallar så fylls de med nya spelare som fastnar för sporten. I Stockholm var det bara några år sedan första banan byggdes men jag tror det kommer finnas över 100 banor om några år. Det finns inget som tyder på att sporten är någon fluga. Det är så otroligt kul att spela och det är det många som fått upp ögonen för, avslutar Mårten Björnsson.

Tack Mårten för det du gjort för både padeln och Båstad!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU