Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2020-06-19 KL. 10:41

Så var vi där igen..

Så var vi där igen..

Med sol och varmt väder skjuter vattenförbrukningen i höjden. Folk vattnar sina gräsmattor och pooler fylls. Precis som tidigare år larmar NSVA om att förbrukningen är större än kapaciteten i vattenverken. Bevattningsförbud införs.
Vi vill inte få ett läge där vattnet sinar. Att bli utan vatten helt vore inte kul. Dessutom är det inte bra för ledningsnätet. Om detta har vi skrivit många gånger förr.

På sociala medier delas nyheten om bevattningsförbud och kommentarer rasar in. Folk skriver: ”När ska dom göra något åt detta sommaren har ju precis börjat ju!!” och får till svar: ”Undrar likadant, samma visa varenda år!”. Det klagas på att det byggs nytt inom kommunen men vattnet inte räcker till det som finns.

Att det fortfarande finns folk som inte hört talas om att kommunen under många år har planerat för en anslutning av södra sidans vattensystem till Sydvatten är lite otroligt. Alla medier har skrivit om det vid många många tillfällen. Just nu är projektet minst ett år försenat på grund av arkeologiska fynd vid grävningsarbeten. Projektet kostar kommunen mycket pengar och är viktigt. Båstad är inte enda kommunen som växer och har ett ledningssystem som till stor del är byggt på 1970-talet.

Det konstiga är dock hur vissa kan sätta igång en vattenspridare mitt på dagen i brännande solsken. Det vattnet går till stor del upp i rök när det avdunstar innan de når grödorna. Vattna gör man effektivast under kvällen och natten. Men nu vattnar vi inte alls..

Trevlig sommar!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU