Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2020-01-24 KL. 13:15

Saknade avokadomackor

Saknade avokadomackor

I helgens Röda Tråden har Therese träffat Johan Bussler som drev caféet Två Män. Att det är många som saknar caféet och dess mycket goda mat och trevliga atmosfär är det inget tvivel på. Sedan det stängde för ett år sedan är det ett återkommande ämne för diskussion.
”Ååå vad vi saknar avokadomackorna på Två Män” är en återkommande kommentar från många Båstadbor. Svaret blir alltid ”Jaaa, vi saknar verkligen Två Män”.

Johan lyckades att få till ett café på platsen där så många hade försökt ha olika serveringar men misslyckats. Gott kaffe, god mat och härligt häng fick många att besöka caféet på Köpmansgatan. Även efter att ICA Gamlegården stängt ner precis som en del andra butiker i närheten. Det var ju inte folk på väg till andra butiker som besökte Två Män. Besökarna hade Två Män som mål.

En del handlare och kunder saknar att Köpmansgatan, främst mellan Lyckantorget och kyrkan, inte är det handelsstråk som det en gång varit. Inte ovanligt att skylla detta på kommunen eller andra externa faktorer. Det Bussler bevisade var att om man erbjuder något som efterfrågas så kommer kunderna.
Att han sedan valde att göra annat i livet än att driva café är helt hans val. I Röda Tråden kan ni läsa mer om det.

Utbudet av ställen där man kan en god kaffe och en mellanrätt efter helgpromenaden är nu begränsat. På Sand Bakficka är det en underdrift att säga att det ibland är trångt. Senast jag var där fick vi veta att mat kommer ta minst 30 minuter att få färdigt. Detta gällde även om det var att värma en redan färdig toast. Då fick det bli hemmafika istället den eftermiddagen.

Jag saknar Två Män och jag vet att många tycker likadant.

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU