Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
LEDARE 2018-05-10 KL. 18:53

Sommaren kom lagom till Birgits födelsedag

Sommaren kom lagom till Birgits födelsedag

Värmen kom plötsligt och starkt efter en kall inledning på våren. Det har till och med hunnit bli meteorologisk sommar på Bjäre och det är faktiskt helt normalt. Runt 10-15 maj brukar det bli sommar här på halvön enligt SMHI. Men än hinner det säkert komma några bakslag och lagom till midsommar kanske värmen är helt borta. Det ser vi då.

Innan skolavslutningar, studenten och midsommar är det dock mycket som händer på Bjäre. Närmast nu i serien med jubilarer är Birgit Nilsson som den 17 maj skulle fyllt 100 år. Hyllningskonserter kommer hållas runt om i Sverige. Här i Båstad bjuds det till gratis konsert på Dalmanska tomten den 19 maj. Sommarens stora hyllningskonsert den 11 augusti vid museet i Svenstad som vi skrivit om tidigare kommer säkert att bli något helt utöver det vanliga. Det ser vi fram mot.

I detta numret av Bjäre NU har vi lyckats få in en väldig blandning av olika innehåll. Du kan läsa om byggande, kultur, sport, handel, affärer, motor, insändare och självklart bra erbjudanden från de lokala annonsörerna som ser till att vi har en levande handel.

Byggandet står Rikke för som köpt Båstads gamla tågstation och har ambitiösa planer på att bevara och bygga om och även på sikt öppna café och eventuellt museum. Hoppas du genomför alla planerna Rikke för jag åker gärna dit för att både dricka kaffe och lära mig om Båstads historia.

Den konstnärliga kulturen är det Ester Cavallin och Christel Kahn som får står för. På sidan 6 kan ni läsa om utställningen de nu har i Båstad Bibliotek. Även Birgit Nilssons har gjort en kulturgärning av rang som det finns att läsa om på sidan 10.

Från sporthållet rapporterar vi dels om damtennistävling och premiärspel på konstgräsplanen.

Årets butik ska utses på Näringslivsfesten 24 maj och nu är de nominerade utsedda. På sidan 6 läser du om vilka det är.

Går du i bilbytartankar och är ute efter en liten och snabb fransyska? Då kanske testet av Renault Mégane R.S. intresserar dig.

Längst bak finns som vanligt några insändare från Bjärebor som vill få sin mening hörd.

Hoppas just du hittar något intressant att läsa om.

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU